Land Rover Classic organiseert op donderdag 9 november 2023 een exclusief, authentiek offroad-evenement van een hele dag op het landgoed van Eastnor Castle. Er is plaats voor slechts negen deelnemers met partners, die daardoor maximaal de tijd hebben voor avonturen achter het stuur. De route voert over een deel van de ruim 90 kilometer zorgvuldig onderhouden offroad-paden op het landgoed en langs belangrijke locaties uit de roemrijke 60-jarige geschiedenis van Land Rover op dit landgoed.

  • Exclusieve, authentieke Land Rover Classic Experience: plaats voor slechts negen deelnemers op donderdag 9 november 2023
  • Rijden op landgoed Eastnor Estate: al ruim zestig jaar test Land Rover hier de offroad-capaciteiten en technologie van zijn auto’s
  • Rijden met zeldzame modellen uit de Land Rover Classic Collection: onder meer de Series IIa van Spencer Wilks, medeoprichter van Land Rover, en de Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy Editions I en II
  • Route gelijk aan die van persintroductie originele Range Rover: mogelijkheid om een nagebootste proef van de Camel Trophy en G4 Challenge te rijden
  • Online plaats reserveren:http://www.parts.jaguarlandroverclassic.com/land-rover-driving-experience.html

Speciaal opgeleide instructeurs geven één-op-één instructie, zodat de deelnemers het avontuurlijke erfgoed van Land Rover kunnen ontdekken en de ongekende offroad-capaciteiten van de modellen ervaren. Zo doen ze het schijnbaar onmogelijke tijdens een avontuur vol adrenaline. Deelnemers volgen de route die de pers in 1970 ook reed bij de introductie van de oorspronkelijke Range Rover. Ze passeren de beroemde Gearbox hill, een van de moeilijkste heuvels op het landgoed, waar Land Rover al sinds 1960 zijn modellen test.

Ons team van experts heeft een aantal zeldzame auto’s uit de collectie van Land Rover Classic geselecteerd om de deelnemers de ultieme rijbelevenis te bieden. Dat zijn iconische modellen als vroege exemplaren van de Series I Land Rover, de Series IIa van Spencer Wilks (medeoprichter van Land Rover), Range Rovers van de eerste generatie én de nieuwste Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy Edition.

Dit evenement, dat de hele dag duurt, omvat een exclusieve lunch in het prachtige Herefordshire, met cadeautjes voor de deelnemers en de gelegenheid om een nagebootste proef uit de legendarische Camel Trophy en G4 te rijden. Zij krijgen op een andere dag de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding achter de schermen van Classic Works en langs de collectie auto’s.

Nick Dimbleby, de bekroonde (auto)fotograaf, legt al ruim twintig jaar (expedities met) modellen van Land Rover over de gehele wereld vast; hij is ook aanwezig om alle onvergetelijke momenten van deze dag vast te leggen.

Meer details of vragen over een van onze Experiences? Neem contact op met het team van Classic Experiences via: classicevents@jaguarlandrover.com.

Interesse in een Defender Experience of een Range Rover Experience dichter bij huis? Kijk op www.landroverexperience.nl voor de mogelijkheden in Nederland.