De technologie van de Insignia, het vlaggenschip van Opel, maakt zijn debuut in de SUV en zet hiermee nieuwe maatstaven in het segment van de Grandland. Hetzelfde geldt voor Night Vision, dat zijn première viert bij Opel. Dit systeem detecteert op een afstand van maximaal 100 meter voetgangers en dieren en waarschuwt vervolgens de bestuurder. De semi-adaptieve Highway Integration Assist houdt de Grandland in het midden van de rijstrook en zorgt dat de auto voldoende afstand houdt tot zijn voorligger. De Grandland wordt ook gekenmerkt door het nieuwe familiegezicht van het merk: de Opel Vizor.

Opel houdt met de nieuwe Grandland vast aan zijn elektrificatiestrategie. De krachtige, uiterst efficiënte plug-in hybridevarianten zijn leverbaar met keuze uit voorwielaandrijving of elektrische vierwielaandrijving.

“De Grandland zal met zijn toonaangevende technologie en hightech interieur nieuwe klanten aanspreken”, aldus Michael Lohscheller, CEO van Opel. “En natuurlijk is het nieuwe model ook verkrijgbaar met krachtige hybride-aandrijving. Met de nieuwe Grandland houden we onze koers aan: helder en gedurfd van ontwerp, uiterst efficiënt en uiteraard elektrisch. Op het gebied van technologie matcht de nieuwe Grandland nu met de Insignia.”

Opel Vizor met IntelliLux LED® Pixel Light

De Opel Grandland wordt sinds zijn première in 2017 gekenmerkt door zijn sportieve dynamiek. Nieuw aan de Grandland is het onmiskenbare Opel Vizor-familiegezicht. De gedurfde en duidelijke Vizor verscherpt het uiterlijk van de voorzijde en integreert de grille, het Opel Blitz-embleem en het toonaangevende IntelliLux LED® Pixel-licht in één visueel element.

De adaptieve IntelliLux LED® Pixel Light bevat in totaal 168 led-elementen – 84 per koplamp, net als bij de Insignia – en zorgt voor een naadloze aanpassing van de lichtbundel aan de rijsituatie en de omgeving, zonder dat medeweggebruikers verblind worden. De led-elementen van elke koplamp zijn opgesteld in een matrixsysteem van drie rijen, waarbij de functies naadloos overgaan in het volgende niveau:

  • Voor de korte afstand past een lange rij pixels de lichtfocus continu aan elke curve aan.
  • Bij de licht-donkerrand zorgt een rij fijn gedefinieerde, dynamisch aanpassende pixels voor een optimaal bereik.
  • De matrixfunctie in de middelste en bovenste rij zorgt dat het licht van tegemoetkomend verkeer in milliseconden nauwkeurig wordt ‘weggesneden’. Het overige deel blijft volledig verlicht met grootlicht.

Met deze innovatieve lichtgeneratie – inclusief led-dagrijverlichting met de karakteristieke Opel-signatuur – is de nieuwe Opel Grandland de duidelijke leider in zijn marktsegment.

Een andere technologie in de nieuwe Grandland die de veiligheid van weggebruikers verder verhoogt, vooral ‘s nachts op donkere landwegen, is Night Vision. De infraroodcamera van dit systeem detecteert, op basis van hun temperatuurverschil met de omgeving, mensen en dieren tot 100 meter afstand, in de rijrichting. Night Vision waarschuwt vervolgens de bestuurder en toont de positie van bijvoorbeeld de voetgangers in het 12-inch digitale Driver Info Centre.

Opel Pure Panel

Het Pure Panel in de nieuwe Opel Grandland bestaat uit twee beeldschermen die één geheel lijken te vormen. Deze volledig digitale, op de bestuurder gerichte cockpit, is intuïtief te bedienen en maakt een veelvoud aan knoppen overbodig. Het omvat de nieuwste digitale technologie en levert de belangrijkste informatie. De twee displays verwelkomen de inzittenden en creëren een aangename sfeer. De centraal geplaatste touchscreen van maximaal 10-inch is naar de bestuurder gericht, die zich daardoor volledig op het rijden kan concentreren zonder zijn of haar ogen van de weg te halen.

Highway Integration Assist: adaptieve cruise control met ‘Stop & Go’-functie

Ook nieuw in combinatie met een automatische transmissie is de Highway Integration Assist. Met behulp van een camera en radarsensoren combineert het systeem verschillende assistentiesystemen om het rijden nog rustgevender te maken. De adaptieve cruise control bewaakt de afstand tot de voorligger in overeenstemming met de ingestelde snelheid en houdt, in combinatie met de actieve rijstrookpositionering, de auto in het midden van de rijstrook. De rijsnelheid neemt vervolgens toe of af om de voorligger te volgen – zonder de ingestelde snelheid te overschrijden – en kan de auto ook geheel tot stilstand brengen. Dankzij ‘Stop & Go’ kan de Grandland met Highway Integration Assist weer vanuit stilstand vertrekken om zijn voorganger te volgen, bijvoorbeeld in files.

De nieuwe Opel Grandland biedt ook tal van andere assistentiesystemen. De 360-graden panoramacamera bijvoorbeeld, die het manoeuvreren gemakkelijker maakt, dankzij het gebied rond de auto dat vanuit vogelperspectief op het beeldscherm wordt getoond. Of de parkeerassistent die parkeerplaatsen in lengte- en dwarsrichting identificeert en de besturing overneemt om de Grandland automatisch in en uit te parkeren.

Het dodehoekwaarschuwingssysteem helpt aanrijdingen te voorkomen door te waarschuwen voor weggebruikers in de dode hoek. Het systeem waarschuwt met een voertuigsymbool in buitenspiegel aan de zijde waar het mogelijke gevaar zich afspeelt.  Verder is elke Opel Grandland standaard uitgerust met Front Collision Warning met voetgangersdetectie en automatische remingreep, Lane Departure Warning, verkeersbordenherkenning, vermoeidheidsdetectie en cruise control.

Ergonomische stoelen en hoogwaardig infotainment

De nieuwe Opel Grandland voldoet niet alleen aan de hoogste eisen op het gebied van rijhulpsystemen, maar ook op het gebied van comfort. De ergonomische en AGR-gecertificeerde voorstoelen zijn uniek in de klasse van de Grandland en bieden een breed scala aan aanpassingen, van elektrische verstelling van het zitvlak tot een elektro-pneumatische lendesteun. In de uitvoering met lederen bekleding bieden ze verwarming en zelfs ventilatie. Het comfort wordt verder verhoogd door Keyless Open & Start en de sensor gestuurde achterklep die kan worden geopend en gesloten met een voetbeweging onder de achterbumper.

Infotainmentsystemen die compatibel zijn met Apple CarPlay en Android Auto bieden optimale connectiviteit en entertainment. Reizen is bijzonder ontspannend in combinatie met de diensten van OpelConnect, met Multimedia Navi Pro met real-time verkeersinformatie, online kaartupdates en voorspellende navigatie. Dankzij de inductielader in de middenconsole kunnen geschikte smartphones netjes en zonder laadkabels worden opgeladen.

Plug-in hybride en een duidelijk Opel Compass-design

In de nieuwe Opel Grandland worden toonaangevende technologie en optimaal comfort gecombineerd met krachtige prestaties en een gedurfd ontwerp. De plug-in hybrideversies bieden niet alleen het acceleratievermogen van een sportwagen, maar ook emissievrije mobiliteit dankzij de elektromotoren en het regeneratief remsysteem. Dankzij de flexibiliteit van het voertuigplatform kunnen Grandland-klanten hun favoriete aandrijfsysteem kiezen: van efficiënte diesel- en benzinemotoren tot geëlektrificeerde plug-in hybrides.

Het ontwerp wordt gekenmerkt door duidelijke lijnen. De Opel Vizor strekt zich uit over de voorkant, terwijl de kompas-designfilosofie ook aan de achterzijde wordt weerspiegeld. De naam Grandland en het merklogo staan in het midden van de achterklep. Andere accenten worden gelegd door de bumpers en zijpanelen, die nu in carrosseriekleur zijn gespoten, evenals de bodemplaten in hoogglanzend zwart en zilver. De nieuwe Grandland is ook verkrijgbaar in een kenmerkende two-tone carrosseriekleur met een contrasterend dak.

De prijzen van de nieuwe Opel Grandland – die in het Duitse Eisenach geproduceerd wordt – volgen binnen enkele weken. Dan openen ook de orderboeken. De levering start komend najaar.

– Persbericht