De GLC Coupé maakt indruk met zijn markante uitstraling, innovatieve rijassistentiesystemen, nieuwe motoren en het nieuwste multimediasysteem MBUX – Mercedes-Benz User Experience dat op talrijke manieren kan worden bediend. De rijassistentiesystemen zijn flink uitgebreid en aangevuld met de uitstapwaarschuwingsfunctie, noodrijbaanfunctie en file-noodstopfunctie. Ook nieuw is de aanhangwagenassistent die ondersteuning biedt bij het achteruitrijden met een aanhanger achter de auto.

Fascinerende Coupé-achterzijde: elegant exterieurdesign

De GLC Coupé wordt gekenmerkt door een dynamisch uiterlijk en elegante lijnen. Het dominante front, de krachtige vormen en de standaard chromen details, zoals de bodembeschermingsplaat voor en achter, verraden de offroad-capaciteiten van deze auto. Anderzijds illustreren het gedrongen silhouet met de aflopende daklijn en de afgeronde achterruit het Coupékarakter. De bijzonderheden van het model omvatten het front met geprononceerde diamond grille met geïntegreerde Mercedes-Benz ster en – typerend voor alle Coupés – één enkele lamel, aangevuld door grote luchtinlaten en nieuw vormgegeven standaard high-performance led-koplampen.

De GLC Coupé laat zien hoe stijlelementen van een Coupé harmonieus kunnen worden gecombineerd met die van een SUV, zoals de aflopende daklijn, de greenhouse die zich perfect in het silhouet voegt en de karakterlijn in combinatie met de opvallende chroomlijst op de hoge taillelijn, de gespierde schouderpartij en de verlichte rib die oploopt naar achteren. De dynamische proporties en de grote bodemvrijheid benadrukken het potentieel van de GLC Coupé die het uitstekend doet op het asfalt, maar ook buiten de gebaande paden.

Intelligent en comfortabel: het interieur

Het interieur van de GLC Coupé wordt gekenmerkt door perfecte luxe en vanzelfsprekend bedieningsgemak. Typisch voor Mercedes-Benz is er ook nu weer veel aandacht besteed aan het interieur. De focus ligt op het dashboard en de vloeiend vormgegeven middenconsole. Het uit één stuk bestaande bovenste gedeelte van de console loopt elegant over van de middelste luchtuitstroomopeningen naar de middenarmsteun. De sfeer is hoogwaardig, de afwerking voldoet aan hoge eisen. De interieurkleuren zijn uitgebreid met het nieuwe magmagrijs. Het multifunctionele stuurwiel is leverbaar in twee uitvoeringen en compleet nieuw vormgegeven. Het creëert nieuwe maatstaven door de geïntegreerde bediening van de actieve afstandsassistent DISTRONIC en de touch control-buttons voor de bediening van het instrumentcluster en het infotainmentsysteem alsmede de akoestische input-feedback.

Het multifunctionele touchpad op de middenconsole vervangt de draai-/drukknop en verhoogt het bedieningsgemak. Het infotainmentsysteem heeft grotere displays met touchbediening gekregen: één van 12,3 inch voor het instrumentcluster en één van 7 inch (960 x 540 pixels) of 10,25 inch (1920 x 720 pixels) voor het centrale display. De nieuwste generatie MBUX – Mercedes-Benz User Experience multimediasysteem valt op door de logische indeling en talrijke bedieningsmogelijkheden. Er zijn vijf verschillende manieren om het infotainmentsysteem van de GLC te bedienen:

 • Via touchbediening op het centrale display
 • Via de touch control-buttons op het multifunctionele stuurwiel
 • Via het multifunctionele touchpad op de middenconsole
 • Via gebaren met de MBUX-interieurassistent
 • Via de spraakbediening, ofwel met de spraakknop op het stuurwiel ofwel met het trefwoord “Hey Mercedes”

Het ENERGIZING-comfortprogramma (optie) koppelt tal van comfortsystemen aan elkaar. Het maakt gebruik van muziek- en lichtsferen, klimaatregeling, passende muziek/video’s alsmede massagefunctie, verwarming en ventilatie van de stoelen. De ENERGIZING COACH gebruikt daarbij data van de auto en de omgeving, en adviseert een programma op basis van de situatie en de persoon.

De rijassistentiesystemen zijn flink uitgebreid en aangevuld met onder meer de uitstapwaarschuwingsfunctie, noodrijbaanfunctie en file-noodstopfunctie. Ook nieuw is de aanhangwagenassistent die ondersteuning biedt bij het achteruitrijden met een aanhanger achter de auto. Het systeem maakt gebruik van sensoren in de kogelkop en een magneetring om de hoek tussen de auto en de aanhangwagen te meten. De 360°-camera biedt een beter zicht rondom en de beeldkwaliteit is aanzienlijk verbeterd.

Verhoogde efficiëntie: de nieuwe motoren

De reeks nieuwe motoren die bij de marktintroductie wordt aangeboden voor de GLC Coupé zal in de loop van het jaar verder worden uitgebreid. Alle dieselmotoren voldoen nu al aan de Euro 6d-norm (emissie onder reële rijomstandigheden van niveau 2) die in 2020 van kracht wordt. Dit uitstekende resultaat kon worden behaald dankzij een uitlaatgasnabehandelingssysteem dat perfect geïsoleerd vlakbij bij de motor is gemonteerd. Dit systeem bestaat uit een oxidatiekatalysator, een partikelfilter met SCR-katalysatorfunctie en een SCR-katalysator (Selective-Catalytic-Reduction) met AdBlue-inspuiting. Ten slotte is er ook nog een ammoniakslipkatalysator (ASC) geplaatst in de uitlaat van de GLC.

De benzinemotoren zijn geëlektrificeerd door de inbouw van een 48V-boordnet (EQ Boost). De riemaangedreven startdynamo regelt de hybride functies zoals ‘Boost’ of de energierecuperatie en zorgt voor een verlaging van het brandstofverbruik die voorheen slechts mogelijk was met behulp van hybride hoogspanningstechnologie. Naast verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot, verhoogt de nieuwe technologie het comfort en de performance.

 Het motorengamma

  GLC 200 4MATIC* GLC 300 4MATIC GLC 200d 4MATIC* GLC 220d 4MATIC* GLC 300d 4MATIC
Cilinderaantal/-opstelling 4/lijn 4/lijn 4/lijn 4/lijn 4/lijn
Vermogen (kW/pk) verbrandingsmotor 145/197 190/258 120/163 143/194 180/245
Max. vermogen elektromotor (kW)
Recuperatie
Boost

10

10
Max. koppel verbrandingsmotor (Nm) 320 370 360 400 500
Max. koppel motor/dynamo (Nm) 150 150
Brandstofverbruik gecombineerd (l/100 km)[1] 7,1 -7,4 7,1-7,4 5,2-5,5 5,2-5,5 5,8
CO2-uitstoot gecombineerd (g/km)[1] 161-169 161-169 137-145 137-145 151-153

[1]De genoemde cijfers met betrekking tot brandstofverbruik en CO2-uitstoot zijn voorlopige cijfers die zijn vastgesteld door de technische dienst voor het certificatieproces volgens de WLTP-testprocedure en vertaald naar NEDC-cijfers. Er is nog geen EU-typegoedkeuring of een conformiteitscertificaat met officiële cijfers beschikbaar. De opgegeven waarden en de officiële cijfers kunnen van elkaar afwijken.

*GLC 200, 200d, 220d zijn ook met achterwielaandrijving leverbaar.

De GLC Coupé in het kort

 • Een expressief design: met zijn elegante en verfijnde silhouet vertaalt deze nieuwe Coupégeneratie de designfilosofie van sensuele puurheid en wordt de veelzijdigheid van een SUV met de sportiviteit en het raffinement van een Coupé gecombineerd. De speciale kromming van de A-stijlen zorgt ervoor dat de daklijn wordt verlaagd. Het bijzondere karakter van dit nieuwe model wordt benadrukt door de diamond grille in zilverkleur en in combinatie met het AMG-nightpakket in zwart alsmede een verchroomde sierstrip met stijlelementen van de bodembeschermingsplaat. De high-performance koplampen zijn standaard uitgerust met led-techniek en trekken beslist de aandacht met hun fakkelvorm en herkenbare lichtsignatuur. De achterzijde met de nieuw vormgegeven diffusor met bodembeschermingsplaat en uitlaatsierstukken alsmede de volledige led-achterlichten ronden de elegante belijning op compacte wijze af.
 • MBUX – innovatieve telematica: de combinatie van displays met touchscreenbediening, navigatie met augmented reality, intelligente spraakbediening via de spreekknop of het trefwoord “Hey Mercedes”, connectiviteit en de user interface brengt nu ook de GLC Coupé op de nieuwste stand van de techniek.
 • Onderstel: naast het standaard sportonderstel met adaptief verstelbare demping kan optioneel het DYNAMIC BODY CONTROL-onderstel met traploos verstelbare demping bij stalen vering voor de voor- en achteras worden besteld. Afhankelijk van de rijsituatie, de snelheid en het wegdek wordt de demping voor ieder wiel afzonderlijk geregeld in samenspel met de motor-, transmissie- en stuurkarakteristieken. Voor een hoog afrolcomfort en hoge dynamiek kan het onderstel met luchtvering AIR BODY CONTROL worden besteld.
 • Geavanceerde rijassistentiesystemen: de actieve afstandsassistent DISTRONIC en de actieve stuurassistent helpen de bestuurder bij het aanhouden van een veilige afstand tot de voorligger en bij het sturen. Bij het naderen van een kruispunt of een bocht wordt de snelheid automatisch aangepast. De actieve stuurassistent helpt bij het vormen van een noodrijbaan voor hulpdiensten en bij het wisselen van rijbaan.
  Het gevaar van een mogelijke botsing kan verminderd worden door de afslagfunctie van de actieve remassistent die een remingreep uitvoert als de bestuurder tegemoetkomend verkeer over het hoofd ziet.

 

 • Aandrijflijn: de GLC Coupé wordt geleverd met viercilinder benzine- en dieselmotoren van de nieuwste generatie die hoog scoren op efficiëntie. De dieselversies zijn vanaf nu ook conform de Euro 6d-norm. De benzinemotoren zijn geëlektrificeerd door de inbouw van een 48V-boordnet (EQ Boost).

De nieuwe generatie GLC Coupé bevestigt zijn leiderspositie door het bijzondere met ongekend raffinement te combineren via unieke technische features en een strak uiterlijk. Met zeven modellen is Mercedes-Benz momenteel bijzonder goed vertegenwoordigd in het SUV-segment (GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS, G-Klasse).

– Persbericht