Tekst loopt door onder de video.

De nieuwe Defender V8 bouwt voort op Land Rovers decennialange historie met V8-motoren, van de originele Stage I V8 uit de jaren zeventig en Noord‑Amerikaanse modellen uit de jaren negentig tot de krachtige Defender Works V8. De karaktervolle V8-motor voegt zich bij het huidige aanbod van efficiënte Ingenium benzine- en dieselmotoren en geavanceerde plug-in hybride aandrijflijnen.

De Land Rover Defender V8 bouwt voort op de toonaangevende capaciteiten van de robuuste 4×4 en levert nieuwe prestatieniveaus door zijn krachtige, 385 kW (525 pk) sterke 5,0-liter V8-benzinemotor met supercharger. Land Rover combineert de krachtbron met een vakkundig ontwikkelde wielophanging en geoptimaliseerde transmissie, waarmee de Defender V8 zich de snelste en meest dynamische ooit mag noemen.

De V8-benzinemotor is niet het enige nieuws van de Land Rover Defender. Het merk presenteert ook nieuwe designpakketten om het exterieur verder te personaliseren. Het Bright Pack, Extended Bright Pack en Extended Black Pack zijn voorzien van een op maat gemaakte exterieurafwerking om het onmiskenbare silhouet van de Defender te versterken.

Verbeterde connectiviteit maakt ook deel uit van de updates. Het ultramoderne Pivi Pro-infotainment is nu beschikbaar met een reeks nieuwe functies, waaronder de optie van een groter 11,4-inch touchscreen*. Het draadloos opladen van mobiele apparaten met geïntegreerde signaalversterker voor meer comfort en een betere gesprekskwaliteit behoort nu standaard tot het Comfort and Convenience Pack.

Land Rover Defender V8