Met de komst van de nieuwe Wrangler 4xe introduceert Jeep® de meest capabele, technisch meest geavanceerde en milieuvriendelijkste Wrangler ooit. Jeep Wrangler 4xe-modellen zijn in 2021 verkrijgbaar zijn in Europa, China en de Verenigde Staten. De Jeep Renegade 4xe en Compass 4xe-modellen – vorig jaar geïntroduceerd in Genève – zijn deze zomer in Europa aangekomen. Eerder al is de Jeep Grand Commander PHEV in China gelanceerd.

Jeep zal de komende jaren op elk typeplaatje opties voor elektrificatie aanbieden, omdat het ernaar streeft de leider te worden op het gebied van milieuvriendelijke premiumtechnologie. Geëlektrificeerde Jeep-voertuigen dragen de 4xe-badge. De elektrische voertuigen van Jeep zullen de meest efficiënte en verantwoorde Jeep-voertuigen ooit zijn, die prestaties op de weg en in het onverhard naar een hoger niveau tillen.

 “Onze Jeep 4xe-voertuigen zullen de meest efficiënte, verantwoordelijke en capabele zijn die het merk ooit heeft gecreëerd”, aldus Christian Meunier, Global President Jeep – FCA. “We zijn vastbesloten om van Jeep het groenste SUV-merk te maken. De elektrificatie van het Jeep-gamma stelt men in staat om uitsluitend elektrisch te rijden, wat een efficiënte en leuke ervaring op de weg oplevert en de mogelijkheid biedt om in bijna volledige stilte van nog meer Jeep-capaciteiten offroad te genieten.”
De Jeep Wrangler 4xe wordt geassembleerd in het Toledo Assembly Complex van FCA in Toledo, Ohio en zal wereldwijd worden verkocht.

Off-road Legend
Het erfgoed van de Jeep Wrangler wordt bepaald door zijn legendarische offroad-capaciteiten. Alle Wrangler 4xe-vermogensmodi zijn beschikbaar wanneer de aandrijflijn wordt overgeschakeld naar 4Lo. De naadloze integratie van elektrisch vermogen in de 4×4-aandrijflijn tilt de Wrangler 4xe naar een nieuw niveau van offroad-prestaties.

Liefhebbers zullen merken dat de onmiddellijke beschikbaarheid van koppel van de elektromotor een nauwkeurigere en gecontroleerde rijervaring oplevert bij het klimmen en kruipen. Het is niet nodig om motortoerental op te bouwen om de banden in beweging te krijgen, waardoor de schokbelasting van de aandrijflijn wordt geminimaliseerd en de controle en snelheid wordt gemaximaliseerd. 

De nieuwe Jeep Wrangler 4xe is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: 4xe, Sahara 4xe en Rubicon 4xe. De Wrangler 4xe en Sahara 4xe zijn uitgerust met fulltime 4×4-systemen, de volgende generatie Dana 44-assen voor en achter en zijn uitgerust met de Selec-Trac-tussenbak met twee snelheden en een overbrengingsverhouding van 2,72: 1 in het lage bereik. 

Een beschikbaar Trac-Lok-achterdifferentieel met beperkte slip biedt extra grip en capaciteit in situaties met weinig tractie, zoals rijden over zand, grind, sneeuw of ijs.

De Wrangler Rubicon 4xe-modellen zijn uitgerust met het Rock-Trac 4×4-systeem dat een verdeelbak met twee snelheden en een 4:1 lage overbrengingsverhouding, een full-time 4×4, de volgende generatie Dana 44-assen voor en achter, Tru-Lok elektrisch front èn achteras-lockers  omvat. De Wrangler Rubicon 4xe heeft een indrukwekkende crawlverhouding van 77,2: 1, waardoor het gemakkelijk is om elk obstakel te beklimmen. 

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine uitgave 10-2020.

Jeep Wrangler