ADAC: Premitra HP5 – 3e plaats | Victra Sport 5 – 4e plaats

Onlangs heeft de Duitse ADAC zomerbandentest plaatsgevonden waarin twee Maxxis zomerbanden zijn getest. De Premitra HP5 (235/55R17) eindigde zelfs in de top 3 en de Victra Sport 5 (225/40R18) op een mooie 4e plaats. Beide profielen scoorden een ‘goed’ op de onderdelen remmen op nat en droog wegdek, brandstofverbruik en slijtage. ‘’De Maxxis HP5 en Victra Sport 5 staan qua prestatieniveau op gelijke voet met die van de welbekende namen. Maxxis is in staat om menig A-merk te overtreffen,’’ aldus ADAC.

Auto Zeitung: Premitra HP5 – 4e plaats

In de Auto Zeitung test werden 20 profielen vergeleken op basis van 13 criteria en prijs-kwaliteitverhouding. In deze test wordt de top 3 op de voet gevolgd door de Premitra HP5 (225/50R17). Ook in deze test bewijst deze band zijn kracht. Tractie en behendigheid zijn punten waar de band goed op scoort. Auto Zeitung: ‘’Deze gunstig geprijsde band biedt goede, uitgebalanceerde prestaties.’’

RBI’s trots

RBI is al meer dan 25 jaar exclusief Maxxis distributeur in de Benelux. ‘’De afgelopen jaren zijn meerdere Maxxis profielen positief beoordeeld in diverse bandentesten. De resultaten van de ADAC en Auto Zeitung zien wij wederom als een erkenning van de kwaliteit.’’ aldus RBI.

RBI heeft van beide uitblinkers een uitgebreid matenpakket beschikbaar. De Premitra HP5 is voorradig in meer dan 55 maten, lopend van 15 t/m 18 inch. De Victra Sport 5 is beschikbaar in meer dan 25 maten, in 17 t/m 19 inch.