“Goodyear wil met deze band nog beter inspelen op de specifieke rijbehoeften van de consument”, zegt Mike Rytokoski, Vice-President en Chief Marketing Officer van Goodyear Europe. “We hebben dan ook een toekomstgericht product ontwikkeld voor praktische elektrische vervoersoplossingen op maat van de gebruiker.”

Het reCharge-concept heeft een aantal innovatieve functies die zijn opgebouwd rond drie pijlers:

Gepersonaliseerd
De kern van het reCharge-concept is de herlaadbare en biologisch afbreekbare samenstelling van het loopvlak, dat kan worden vernieuwd met aparte capsules. Banden vervangen wordt zo een stuk eenvoudiger. De capsules zijn gevuld met een speciaal ontwikkelde vloeistof. Dankzij deze capsules kan het loopvlak zichzelf herstellen. Na verloop van tijd past de band zich aan aan de weersomstandigheden, de staat van het wegdek of gewoon aan de individuele rijvoorkeuren. Met behulp van artificiële intelligentie creëren we een profiel van de automobilist en passen we de vloeistof aan op basis van dat profiel. Iedere klant krijgt een vloeistof met een samenstelling die het best bij hem of haar past.

Duurzaam
Het loopvlak zelf is gemaakt van biologisch materiaal en versterkt met vezels geïnspireerd op een van de sterkste natuurlijke materialen ter wereld: spinzijde. Dat maakt de band extreem duurzaam en 100% biologisch afbreekbaar.

Gebruiksvriendelijk
Dankzij de herlaadbare capsules wordt banden vervangen een fluitje van een cent. Bovendien wordt het loopvlak ondersteund door het lichte niet-pneumatische frame en de smalle, hoge vorm. Deze smalle, stevige constructie vraagt weinig onderhoud. Het is niet langer nodig om regelmatig de bandendruk te controleren. Ook autopech door een lekke band is verleden tijd.

“De Goodyear reCharge is een conceptband die staat als een huis. Deze band opent de weg naar gepersonaliseerd, duurzaam en gebruiksvriendelijk elektrisch rijden”, besluit Sebastien Fontaine, Lead Designer van het Goodyear Innovation Centre in Luxemburg.