Lexus breidt het aanbod van de vijfde generatie Lexus RX verder uit met een nieuwe uitvoering, de Lexus RX F SPORT Design. Daarmee komen de sportieve looks van het topmodel, de RX 500h F SPORT Line, nu ook beschikbaar voor de twee andere aandrijflijnen. Vanaf dit najaar start de levering van de Lexus RX F SPORT Design.

  • Lexus RX krijgt nieuwe uitvoering: RX F SPORT Design
  • Uniek sportief uiterlijk voor Lexus RX 350h en RX 450h+
  • Zeven exterieurkleuren benadrukken scherpe design van Lexus RX
  • RX F SPORT Design direct te bestellen vanaf 93.995 euro
  • Naast Lexus ES en Lexus UX is Lexus RX nu ook leverbaar als F SPORT Design
  • Standaard 10 jaar/200.000 km garantie op elke Lexus

Met zijn scherpe design, nieuwe hightech platform, hoge comfort, connectiviteit en veiligheid van topniveau zet de Lexus RX wederom nieuwe maatstaven in zijn segment. Iets meer dan een jaar na de onthulling van het nieuwe model introduceert Lexus nu een nieuwe uitvoering, de F SPORT Design.

Met zijn scherpe design, nieuwe hightech platform, hoge comfort, connectiviteit en veiligheid van topniveau zet de Lexus RX wederom nieuwe maatstaven in zijn segment. Iets meer dan een jaar na de onthulling van het nieuwe model introduceert Lexus nu een nieuwe uitvoering, de F SPORT Design.

SPORTIEF UITERLIJK

Met de toevoeging van de nieuwe uitvoering worden de looks van de Lexus RX 500h F SPORT Line ook leverbaar voor de andere hybride-modellen, de RX 350h en de Plug-in Hybride RX 450h+. Nieuwe bumpers met satijnzilveren details, een zwarte grille met mesh-design, hoogglans zwarte 21 inch wielen en stijlvolle zwarte spiegelkappen geven de F SPORT Design een stoer en sportief uiterlijk.

F WHITE EN SAPPHIRE BLUE

De F SPORT Design-details zorgen ervoor dat de Lexus RX direct opvalt. De nieuwe uitvoering is te bestellen in de zeven carrosseriekleuren, waarvan F White en Sapphire Blue, twee exclusieve kleuren voor sportieve F SPORT-modellen, nieuw zijn voor de RX 350h en RX 450h+.

GASTVRIJE LUXE

Binnenin straalt het interieur van de Lexus RX F SPORT Design gastvrije luxe uit, met dank aan het vakmanschap van de befaamde Lexus Takumi ambachtslieden. Meerkleurige sfeerverlichting en lederen stoelbekleding zijn standaard op de F SPORT Design modellen. In totaal zijn er vier kleurcombinaties voor het interieur, waaronder de spectaculaire tinten Ammonite Sand en Hazel.

RX 450H+: EERSTE RX MET PLUG-IN HYBRIDETECHNOLOGIE

De Lexus RX F SPORT Design-uitvoering wordt leverbaar voor de RX 450h+ en de RX 350h. In Nederland is de RX 450h+ de populairste variant. Deze eerste plug-in hybridevariant binnen de RX-line-up beschikt over een 2,5-liter hybridemotor en een 18,1 kWh-lithium-ion batterij. Het systeemvermogen bedraagt 227 kW/309 pk en het maximale koppel 572 Nm. De acceleratie van 0-100 km/h duurt slechts 7,0 seconden. Het verwachte gemiddelde verbruik volgens de WLTP-norm komt uit op 1,1-1,2 l/100km (CO2: 25-26 g/km). De 18,1 kW batterij is goed voor een elektrische actieradius van maximaal 69 km (WLTP). In EV-modus is de topsnelheid begrensd op 135 km/h. Dankzij de vierde generatie van het hybridesysteem van Lexus is de RX 450h+ zelfs met uitgeschakelde elektromotor opmerkelijk efficiënt.

RX 350H

Als RX 350h dankt de auto zijn hoge efficiency aan de vierde generatie van Lexus’ hybridesysteem. De aandrijflijn met 2,5-liter benzinemotor is goed voor een vermogen van 184 kW/250 pk en een koppel van 335 Nm. De nieuwe RX 350h koppelt aansprekende prestaties (0-100 km/h in 8,0 seconden) aan gunstige verbruikscijfers (6,4-6,6 l/100 km; CO2: 143-145 g/km).

NAJAAR 2023

Met de nieuwe F SPORT Design wordt een krachtige nieuwe emotionele optie toegevoegd voor klanten van de Lexus RX. Vanaf dit najaar wordt de Lexus RX F SPORT Design geleverd in Nederland. Bestellen van de nieuwe uitvoering kan per direct.

10 JAAR GARANTIE OP ELKE LEXUS

De beproefde betrouwbaarheid van Lexus wordt ondersteund door het ongeëvenaarde garantieprogramma. Elk model wordt standaard geleverd inclusief 10 jaar/200.000 km garantie. De garantie is bovendien overdraagbaar naar een volgende eigenaar.

  •