JLR verlengt met ingang van 1 september 2023 de fabrieksgarantie naar vijf jaar voor alle nieuwe modellen van Range Rover, Defender en Discovery. Dit initiatief geeft klanten extra zekerheid en gemoedsrust bij aanschaf van een model van de luxemerken van JLR.

  • JLR verlengt fabrieksgarantie naar 5 jaar/150.000 km voor alle nieuwe Range Rover, Defender en Discovery modellen per 1 september 2023
  • Verlenging geldt voor alle modellen en motorvarianten in Europa, met als doel de eigendomservaring te optimaliseren door de merken in lijn te brengen met Jaguar
  • Vanaf 1 september profiteren eigenaren ook van vijf jaar InControl Remote connectivity

De nieuwe garantievoorwaarden gelden voor alle nieuwe modellen van JLR in Europa – inclusief de mild hybrid en plug-in electric hybrid motorvarianten – en verlengt de bestaande garantie van drie jaar naar vijf jaar of 150.000 kilometer, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. Als gevolg hiervan worden klanten volledig beschermd door de garantie en profiteren zij langer dan ooit van de hoogste servicekwaliteit. Klanten van Range Rover, Defender en Discovery kunnen gedurende vijf jaar of 150.000 kilometer ook rekenen op InControl Remote connectivity. Dit biedt extra gemak zoals het gemakkelijker aanvragen van hulp bij pech of ongevallen via de knop in de dakconsole en ligt volledig in lijn met de luxe merkervaringen die JLR biedt.

Fabrieksgaranties van drie jaar zijn standaard in de auto-industrie. De introductie van vijf jaar garantie bewijst dat Range Rover, Defender en Discovery een stap verder gaan voor hun klanten. Tevens worden hiermee alle modellen van alle JLR merken geleverd met dezelfde garantievoorwaarden, aangezien nieuwe modellen van Jaguar sinds 1 juli 2022 al worden geleverd met vijf jaar garantie.

De uitbreiding heeft als doel de service-ervaring van klanten tijdens de garantieperiode te verbeteren. Hierdoor kunnen particuliere en zakelijke gebruikers de onderhouds- en exploitatiekosten over een langere periode transparanter berekenen. De nieuwe garantie van vijf jaar verbetert de eigendomservaring en belooft ook een positieve impact te hebben op de restwaarde van Range Rover, Defender en Discovery modellen. Dit levert weer voordelen op voor gebruikte exemplaren. Op langere termijn zorgen hogere restwaarden voor een daling van de eigendomskosten en worden lease- en financieringsvoorwaarden concurrerender.

De uitbreiding van de garantie omvat ook uitgebreide toegang tot InControl Remote connectivity voor alle nieuw geregistreerde modellen. Hiermee kunnen gebruikers moeiteloos en intuïtief met hun auto communiceren, zelfs over lange afstanden. Met de smartphone-app kunnen zij het resterende brandstofniveau en de laadstatus controleren en checken of portieren en ruiten zijn gesloten of geopend. Ook optimaliseert InControl Remote de hulp bij pech en verstuurt indien nodig automatisch een noodoproep.