Arthur Chatto, die een Guinness World Record op zijn naam heeft staan in de roeisport, daagde coureur en stuntvrouw Jess Hawkins uit voor een wedstrijd waarin hij zijn Land Rover x Elliot Brown Holton Professional-horloge op het spel zette. Wie het parcours het snelst aflegde – Chatto te voet en Hawkins in de Defender – mocht het horloge houden. Ondanks dat het horloge in een rivier was terechtgekomen en werd overreden door Hawkins in de Defender, kwam het ongeschonden uit de strijd. Maar wie nam het horloge uiteindelijk mee naar huis?

Sterkste en duurzaamste horloges en auto’s ter wereld

Elliot Brown maakt de sterkste en duurzaamste horloges ter wereld. Hulpdiensten in de Britse bergen vertrouwen bij hun werk op de horloges, net als het Britse leger. Al sinds 1948 produceert Land Rover voor onder meer dezelfde doelgroep terreinvoertuigen voor gebruik in de zwaarste omstandigheden, die ook bijzonder duurzaam zijn. Beide fabrikanten delen dus belangrijke kwaliteiten en een gemeenschappelijke filosofie – de perfecte basis voor samenwerking voor een heel speciaal horloge. Dat is het Land Rover x Elliot Brown Holton Professional-horloge, gebaseerd op het originele Holton Professional-horloge dat Elliot Brown ontwikkelde in samenwerking met een speciale afdeling van het Britse leger. Dat horloge is berekend op en ontwikkeld voor gebruik onder de zwaarst denkbare omstandigheden en legt de lat nog hoger op het gebied van gebruiksfuncties en duurzaamheid – above and beyond dus, net als land Rover.

Chatto vertelt: “I knew Jess Hawkins would go flat out to try to win my Land Rover x Elliot Brown Holton Professional watch. She’s a stuntwoman and a racing driver – so it’s the perfect choice for her. Having set a world record rowing around Great Britain wearing the watch I know how tough the watch is, so I was determined to keep it.”

Jess Hawkins reageert: “Accepting Arthur Chatto’s wager was great fun. The new Land Rover Defender and the Land Rover x Elliot Brown Holton Professional watch are a perfect pair – both as tough as they look and highly desirable.”

Arthur Chatto gebruikte zijn Land Rover x Elliot Brown Holton Professional voor officiële tijdweergave toen hij zijn record vestigde tijdens de GB Row Challenge langs de Britse kust in juli 2020 – een 2.000 mijl lange beproeving van kracht en uithoudingsvermogen. Chatto en zijn drie teamgenoten waren het jongste team dat ooit die afstand heeft afgelegd.

Het Land Rover x Elliot Brown Holton Professional-horloge is nieuw in Land Rovers Above and Beyond Collection van technische kleding en uitrusting en kost 499 pond in het Verenigd Koninkrijk. Het is wereldwijd leverbaar via de Land Rover-dealers.

Belangrijkste kenmerken Land Rover x Elliot Brown Holton Professional-horloge

  • Geschroefd compressorbehuizingssysteem en drievoudig afgedichte kronen voor waterbescherming tot 200 meter diepte.
  • Uitzonderlijke duurzaamheid dankzij zeer krasbestendig saffierglas en behuizing van hoogwaardig maritiem roestvrij staal (316L).
  • Zwitsers quartz-uurwerk ondergebracht in gepatenteerd beschermingssysteem voor ultrahoge schokbestendigheid, bestand tegen een impact van 5.000 G met een gewicht van 3 kg.
  • Goede afleesbaarheid dankzij duidelijk gedefinieerde wijzerplaat en lichtgevende markeringen voor essentiële zichtbaarheid in de duisternis.
  • EPDM-rubberen, hypoallergene horlogeband met optimale bestendigheid tegen zeewater, UV-straling en extreem lage temperaturen. Wordt ook geleverd met eenvoudig te wisselen horlogeband met traploze verstelling zonder perforaties en met levenslange antibacteriële behandeling.
  • Vijf jaar garantie en batterijlevensduur van drie jaar.