De KONA N is de jongste telg van het sportieve N-gamma van Hyundai en meteen ook de eerste high-performance SUV met het N-label. Het is nog niet bekend of deze versie ook in Nederland gevoerd gaat worden.

De KONA N is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de Hyundai N-divisie en het Hyundai Design Center. Ze ontwikkelden een SUV die het moderne design van de onlangs gefacelifte KONA combineert met de gedurfde en dynamische ontwerpfilosofie van de ultra-sportieve Hyundai-modellen die vallen onder het N-label.

Zoals op de beelden te zien is, wordt het sportieve uiterlijk van de KONA N nog eens extra benadrukt door zijn brede, lage postuur. Aan de voorzijde springen de grote, sportieve luchtinlaten in het oog. De nieuwe lichtsignatuur geeft Hyundai’s nieuwste high-performance model een agressieve, krachtige uitstraling. De brede grille aan de onderzijde van het front loopt helemaal door tot aan de zijkant van de auto en accentueert de aerodynamica en snelheid van de auto. Een N-logo op de bovenste grille maakt de sportieve look compleet.

De KONA N is verder uitgerust met tal van karakteristieke designelementen die alleen zijn voorbehouden aan N-modellen van Hyundai, zoals exclusieve lichtmetalen velgen en rode accenten in onder meer de dorpels.

Het is nog niet bekend of deze versie in Nederland gevoerd gaat worden.

– Persbericht