Drie dagen lang presenteren vertegenwoordigers uit de auto-industrie en pioniers op het gebied van milieuvriendelijke mobiliteit in panelgesprekken en workshops hun visie op een duurzame toekomst. Een van de oprichters van het Greentech Festival is voormalig Formule 1-coureur Nico Rosberg. Hij staat bekend als een warm pleitbezorger van milieuvriendelijke mobiliteit en is ervan overtuigd dat Formule 1-auto’s in de toekomst op elektriciteit gaan rijden.

Namens Hyundai laat Bertrand Piccard op het Greentech Festival zijn licht schijnen over groene mobiliteit. De Zwitser is behalve avonturier en aeronaut ook wetenschapper en voorzitter van de Solar Impulse Foundation en deelt dezelfde groene ideeën als Hyundai. Piccard zet zich al decennia lang in voor het promoten van schone technologieën en staat Hyundai met raad en daad bij op het gebied van emissievrije mobiliteitsoplossingen.

Andreas Christoph-Hofmann, Vice President Marketing en Product bij Hyundai Motor Europe, neemt tijdens het Greentech Festival deel aan een paneldiscussie over het onderwerp innovatieve mobiliteit. Hij geeft meer inzicht in Hyundai’s kijk op emissievrij autorijden en de komst van Hyundai’s speciale submerk voor elektrische modellen, IONIQ.

Mark Freymüller, CEO van Hyundai Hydrogen Mobility – een joint venture tussen Hyundai en H2 Energy, gaat in op de vele voordelen van waterstof-elektrisch aangedreven trucks. Hyundai is een belangrijke speler op het gebied van waterstoftechnologie en ziet een grote toekomst weggelegd voor toepassingen met brandstofcelsystemen in zwaar transport. Zo ontwikkelde Hyundai de waterstof-elektrisch aangedreven truck H2 Xcient, waarvan binnen afzienbare tijd in Europa enkele honderden exemplaren zullen rondrijden.

Uiteraard is er op het Greentech Festival 2020 ook volop aandacht voor de lancering van IONIQ als Hyundai’s nieuwe submerk voor volledig elektrische modellen. Daarmee onderstreept Hyundai zijn ambitie uit te willen groeien tot wereldwijde marktleider op het gebied van elektrisch rijden. De komende vier jaar brengt Hyundai drie volledig elektrische auto’s onder de naam IONIQ op de markt. De eerste is de IONIQ 5, een middelgrote CUV gebaseerd op de 45 Concept EV, die later dit jaar wordt gelanceerd en ook te zien is op het Greentech Festival 2020.

– Persbericht