Bij Heritage Customs werken klanten nauw samen met het team van ontwerpers en ambachtslieden via de persoonlijke commissie lijn genaamd Carchitecture. Middels dit programma kunnen klanten hun eigen unieke voertuig creëren. Een van de beschikbare opties is de unieke metaalbindingstechnologie, Magic Metal genaamd, die het mogelijk maakt om alle soorten echt metaal op vrijwel alle binnen- en buitenoppervlakken aan te brengen.

Heritage Customs Valiance Black Steel commission

“Dit Carchitecture-project is gebaseerd op een Santorini Black Land Rover Defender 110. Het interieur is bekleed met op maat gemaakt, quilted zwart leer terwijl Magic Metal Black Steel is toegepast op een selectie van exterieur- en interieurcomponenten.

De Valiance Black Steel, gemaakt door de bekwame vakmensen van Heritage Customs, heeft een groot aantal uiterlijke veranderingen ondergaan in vergelijking met het standaard Defender-donorvoertuig. Dat geeft de Valiance-modellen een eigen gezicht, in dit geval dat van ultieme luxe. De nieuwe Black Steel-optie is ontworpen als antwoord op de toenemende vraag naar zwarte versies van brightware. In de twaalf maanden sinds Magic Metal beschikbaar is, is het een van de snelst verkopende producten in de line-up van ons merk geworden.”

– Jan-Pieter Kroezen, co-owner of Heritage Customs

“Dit Heritage Customs Valiance Black Steel-model heeft 22” matzwart gelakte Supersonic-velgen. Als alternatief is er ook een glanzend zwarte variant van dit wiel met gepolijste ‘pockets’ beschikbaar.

Het weelderige, opvallende interieur van de Valiance blijft een maatstaf: handgemaakt in Nederland. Met Heritage Customs kunnen klanten elke kleurencombinatie maken, evenals een selectie van verschillende stiksels en ontwerppatronen voor hun stoelen. Klanten hebben deze keuze als onderdeel van het onbeperkte aanbod van het Carchitecture-programma, waarbij gebruik wordt gemaakt van het brede palet van huiden en garens van Heritage Customs. Het zeer succesvolle Magic Metal-concept van Heritage Customs vertegenwoordigt nu meer dan 60% van de opdrachten wereldwijd.”

– Niels van Roij, co-owner of Heritage Customs

Heritage Customs Magic Metal

Studio for Carchitecture Heritage Customs biedt een unieke metaalbindtechnologie. Met dit product is het voor Heritage Customs mogelijk om alle soorten metaal te spuiten op alle binnen- en buitenoppervlakken van hun Valiance-modellen binnen hun Carchitecture-programma. Door middel van spuiten wordt een dun laagje metaal aangebracht, dat dan dezelfde flexibiliteit aanneemt als het basismateriaal. Na het aanbrengen kan de studio voor Carchitecture het materiaal borstelen, polijsten, schuren en oxideren (roesten), waardoor een nog uitgesprokenre uitstraling ontstaat. Deze service is uniek in de autowereld en wordt uitsluitend aangeboden via Heritage Customs via partner Global Metal Design.

Commissioning a Heritage Customs Valiance

De prijzen voor een Heritage Customs Valiance special build zijn op aanvraag. Alle projecten van Heritage Customs zijn 100% maatwerk en beginnen met schetsen, gebaseerd op gesprekken met de toekomstige eigenaren in de Heritage Customs Satellite Studio bij Klaas & Terlouw. Het ontwerp- en bouwproces van de Heritage Customs Valiance duurt ongeveer 1,5 maand. Een selectie Heritage Customs-specifieke wielen is beschikbaar voor de Valiance in 20 inch en 22 inch.