Remkwaliteit en grip op nat wegdek

“SUV’s maken een steeds groter deel uit van het Europese wagenpark”, vertelt Piotr Nagalski, marketingdirecteur voor Goodyear Europe. “De SUV’s zullen in Europa tegen 2025 43% van de nieuwe wagenverkoop uitmaken, waar dat in 2020 nog 37% was*. De twee belangrijkste eigenschappen waar SUV-rijders naar op zoek zijn in een band, zijn uitstekende remkwaliteiten en grip op nat wegdek**. Daar hebben we bij de ontwikkeling van de EfficientGrip SUV 2 extra aandacht aan besteed.”

De volgende innovatieve kenmerken geven de nieuwe band zijn uitzonderlijke mix van levensduur en prestaties:

  • Een 25% hogere kilometrage dan de voorloper, de EfficientGrip SUV***. Dit is dankzij Goodyear’s Mileage Plus Technology, waarbij hoge elasticiteit en flexibiliteit van het loopvlak de kans op breuken bij slechte wegen sterk vermindert;
  • Wet Braking Technology: een kortere remweg op nat wegdek dankzij een hoger aantal gripranden en een lagere stijfheid van de rubbersamenstelling, wat de waterafvoer verbetert;
  • Dry Stability Plus Technology: grotere ribben in het midden van het loopvlak zorgen voor een verhoogde stijfheid en dus verhoogde stabiliteit bij nood manoeuvres

De Goodyear EfficientGrip SUV 2 werd in het aprilnummer van het Duitse automagazine Auto Bild verkozen tot testwinnaar in een vergelijkende test tussen tien zomerbanden voor SUV’s. De Goodyear band werd geprezen om zijn rijkwaliteiten op alle soorten terrein, dynamisch rijgedrag, voorbeeldig korte remafstand bij nat en droog wegdek en lage rolweerstand voor optimale brandstofbesparing.

De Goodyear EfficientGrip SUV 2 is beschikbaar in 52 varianten, gespreid over maten van 16 inch tot en met 22 inch. “Met een hogere levensduur en een groot aantal varianten met hoge laadindexen, is de EfficientGrip SUV 2 niet alleen geschikt voor de hoge eisen van SUV’s, maar ook voor zwaardere elektrische voertuigen van alle segmenten”, geeft Piotr Nagalski aan.

Duurzame oplossing voor lichte goederenvoertuigen

“De EfficientGrip Cargo 2 is een nieuwe zomerband in ons portfolio voor lichte goederenvoertuigen die volledig voldoet aan de hoge verwachtingen van dit sterk groeiend segment”, aldus Piot Nagalski, marketingdirecteur voor Goodyear Europe. “Online shoppen was nog nooit zo populair bij consumenten, waardoor ondernemingen actief in de e-commerce hun supply chain moesten aanpassen en opschalen om aan deze ‘last mile’ leveringen te kunnen voldoen. Omdat acht van de tien best verkopende lichte goederenvoertuigen standaard al uitgerust worden met Goodyear banden, is het aan ons om hier te innoveren. De EfficientGrip Cargo 2 vormt een belangrijke toevoeging aan onsuitgebreide assortiment voor dit segment.”

Dankzij een nieuwe rubbersamenstelling is het loopvlak van de EfficientGrip Cargo 2 beter bestand tegen hoge temperaturen en ruwe wegomstandigheden. Dit resulteert in een 38% hogere levensduur ten opzichte van zijn voorganger, en een 8% kortere remweg****.

De Goodyear EfficientGrip Cargo 2 is beschikbaar in 23 varianten, gespreid over maten van 14 duim tot en met 17 duim. Alle varianten zijn geschikt voor elektrische voertuigen.