Tijdens het festival kun je vrijblijvend de stand oplopen en kennis maken met de brede Cooper range, vragen stellen, mee doen aan leuke acties en je ervaringen delen met de Nederlandse vertegenwoordigers van onze hoofdsponsor. De echte terreinrijder weet dat de kwaliteit van je banden wel degelijk verschil maakt. Niet alleen de duurzaamheid is een belangrijk criteria, vooral de grip op ruw terrein is van cruciaal belang bij gevaarlijke hellingen en glibberige ondergronden. Cooper Tires richt zich op deze zaken. Veiligheid is top prioriteit. Daarnaast staat Cooper garant voor een goede service en moeten de banden onbetwist voldoen aan de hedendaagse eisen van de Europese autofabrikanten. Het 4WD Festival vindt plaats op zondag 26 september 2021 in Oss.

De oprichting van Cooper Tires

Cooper Tires heeft een lange geschiedenis. Het merk vindt zijn oorsprong in Okron Ohia USA, opgericht in 1914 door de zwagers John F. Schaefer en Claude E. Hart. Het hoofdkantoor bevindt zich in Findlay Ohia. Tegenwoordig heeft het merk fabrieken in de USA, Mexico, China, Servië en in de UK. Cooper produceert banden voor personenwagens, bestelwagens, SUV’s en 4×4 voertuigen in zomer, winter en zelfs in all season uitvoering.

Europese ambassadeurs

Cooper investeert niet alleen veel in R&D en technologie, maar heeft ook zeer gerespecteerde ambassadeurs die garant staan voor de hoge kwaliteit.
Voormalig Formule 1 coureur en DTM-ster  David Coulthard is Coopers ambassadeur namens de Ultra High Performance range. Hij ondersteunt het Europese bandenprestatie ontwikkelingsprogramma en voelt zich vooral aangetrokken door Cooper’s  veiligheids- en kwaliteitsbewaking.

Daarnaast is Cooper ook nog exclusief leverancier en associate partner van FIA World Rally Cross Championship. Zij staan achter Cooper omdat deze banden ongekende grip en tractie bieden op zowel de tarmac ondergrond als op gravel. Zij vinden dat de banden all-round performance bieden.

Het lijkt ons duidelijk dat we in Cooper een mooie match hebben gevonden: Off road rijden is een leuke en veelzijdige hobby, maar het moet ook veilig zijn.

Cooper biedt zomer- winter- en all season banden voor personenwagens, bestelwagens, SUV’s en 4×4 voertuigen en is in héél Nederland verkrijgbaar.

Bezoek de Cooper website: www.coopertires.nl en schaf je tickets voor 4WD Festival editie 2021 aan via www.4wdfestival.nl

Cooper Tires