De nieuwe Jaguar Land Rover Ice Academy heeft voor 2022 vijf zogenoemde ‘experiences’, die alle beginnen in Arjeplog, Zweden. Iedere route is te rijden met de Jaguar F-TYPE, de Jaguar F-PACE, de iconische Land Rover Defender en de Range Rover Velar. Gevorderde bestuurders kunnen ook ervaring opdoen met de volledig elektrische Jaguar I-PACE.

De Jaguar Land Rover Ice Academy biedt de gelegenheid om deze auto’s van wereldklasse ten volle te ervaren en volledig op te gaan in de omgeving met een reeks buitengewone lifestyle-activiteiten.

Er zijn vijf ‘experiences’, van beginnersniveau tot aan het niveau waarop deelnemers hun rijvaardigheid op ijs verder willen fijnslijpen. Er is keuze uit trips van twee, drie en vier nachten, alle met ondersteuning van zeer bekwame experts. De Ice Academy is ook populair onder sporters en beroemdheden. Wereldkampioen zwaargewicht boksen Anthony Joshua en acteur Luke Evans bijvoorbeeld hebben al eens deelgenomen. Hollywood-ster Evans zei nadat hij vorig jaar had deelgenomen: “Testing the cars on the lakes and tracks was extraordinary. Learning how to drift around the corners was really fun.”

Phil Jones, Lead Instructor Ice Academy, zegt: “Everything about the Jaguar Land Rover Ice Academy will take your breath away – from the power of the Jaguar F-TYPE and the all-terrain capability of the Land Rover Defender to the spectacular Arctic landscape. Whichever ice drive you choose, you’ll be honing your winter driving skills in the most exciting way imaginable.”

De nieuwe, naar wens aan te passen experience Ice Drive Lite biedt een volledige trainingsdag op een trip van twee nachten, naar keuze met een Jaguar F-PACE of een Land Rover Defender. Het is mogelijk om de auto’s te upgraden tijdens de drie middagsessies op onze circuits: The Circle, Handling Circuit 1 en de Slalom.

De Ice Drive experience is beschikbaar als driedaags weekend en als vierdaagse midweek, altijd inclusief twee dagen rijden op het ijs plus een ‘hot lap’ meerijden met een instructeur in een F-TYPE.

Een bezoek aan het Jaguar Land Rover Cold-Climate Test Centre – de geheime zone waar nieuwe modellen voor introductie uitvoerig worden getest – behoort ook tot de mogelijkheden.

De vijfdaagse experience Ice Drive Plus omvat vier nachten en minimaal drie dagen rijden, plus optionele lifestyle-activiteiten zoals een trip naar de poolcirkel, huskysledetours en sneeuwscootersafari’s.

Voor meer ervaren rijders bieden de vierdaagse experience Ice Drive Advanced en de vijfdaagse Advanced Plus echt iets extra’s ten opzichte van de standaardprogramma’s. Het begint met een opfriscursus met ook enkele één-op-één lessen. Ook is er de mogelijkheid om met de volledig elektrische Jaguar I-PACE op ijs te rijden.

Bij alle vijf ijs experiences zijn overnachtingen op authentiek Zweedse wijze in Hotel Silverhatten, inbegrepen. Dat biedt ook schitterende uitzicht over meren en bergen, waarvan de deelnemers tussen de ritten door kunnen genieten.

Er is ook een ‘plus-één-experience’, waarbij een niet-rijdende reisgenoot kan meegenieten van diverse dagelijkse activiteiten, terwijl de anderen hun rijvaardigheid verbeteren bij de Jaguar Land Rover Ice Academy.

Bij iedere Jaguar Land Rover Ice Academy experience wordt rekening gehouden met maatregelen tegen het coronavirus, in lijn met lokale overheidsrichtlijnen. Zo houden wij het voor iedereen veilig.

Boek het avontuur via de website van de Jaguar Land Rover Ice Academy. Prijzen beginnen bij £ 2.500 per persoon (exclusief vlucht, visakosten en reisverzekering). Blijf op de hoogte en volg: @jaguarlandrovericeacademy

– Persbericht