Onlangs werd de volledige elektrische Ford F-150 Lightning door BosV8Supercars uit Gouderak afgeleverd voor de H2roadtrip van André en Els Molengraaf. Doel van de H2roadtrip is te laten zien, dat vervoer op waterstof door heel Europa vandaag de dag mogelijk is en dat gaan zij bewijzen.
De komende periode gaan ze de batterij elektrisch aangedreven pick-up truck klaarmaken voor hun Europese zero emissie roadtrip van Oslo naar Istanbul in 100 dagen, die ze vanaf eind april starten.

Naast een volledige wrap gaan ze de pick-up truck zo aanpassen, dat de accu’s van de Ford F-150 BEV kunnen worden opgeladen vanuit hun tiny house trailer. Deze tiny house trailer is voorzien van twee H2storage hogedruk waterstoftanks, een waterstofgenerator en een Type 2 lader.

Het idee van de H2roadtrip ontstond tijdens een brainstormsessie over het introduceren van de lichtgewicht type 4 composiet waterstoftanks van H2storage BV. H2storage bevindt zich in de laatste fase van de certificering van haar type 4, 700 bar waterstoftanks en dit willen ze onder de aandacht van het grote publiek brengen. Daarom de H2roadtrip, zonder uitstoot langs de Europese kust. Hiermee willen ze bewijzen, dat zero emissie vervoer ook met een combinatie van 6.600 kg al mogelijk is. Het is alleen een kwestie van organiseren en plannen. De combinatie bestaat dus uit de Ford F-150 Lightning met een 3.500 kg trailer met de waterstofrange extender en daarbovenop een tiny house.

Het interieur van het tiny house is volledig door André & Els Molengraaf gebouwd. André is één van de oprichters van H2storage en werkte al ruim 30 jaar in de automotive, voordat hij met 4 partners H2storage startte. Els is een professionele evenementorganisator (Els4organising). Samen gaan zij de H2roadtrip van ruim 12.000 km maken. In ieder land gaan zij een waterstofbelevingsevenement organiseren met een lokale partner uit de supply chain van de waterstofindustrie.

De Ford F-150 Lightning is door André & Els gekozen vanwege het feit dat hij accu elektrisch aangedreven is en een trekvermogen heeft van 3.500 kg en het Any house met de waterstoftanks en generator een gewicht heeft van 2.900 kg. Het tiny house is gebouw op een Vlemmix-chassis door JHWorks.

Op 22 paril start de H2roadtrip met een kick-off event bij KWR in Nieuwegein.
Voor meer informatie over de H2roadtrip kun je terecht op de website www.h2roadtrip.com.

Instagram/Facebook/LinkedIn @h2roadtrip