De Fat Truck 2.8P is de pick-up versie van de Fat Truck, ontworpoen voor het vervoer van allerhande materialen en gereedschappen naar moeilijk bereikbare plekken. Dit exemplaar wijkt niet zoveel af van de ‘gewone’ Fat Truck, behalve dan dat er een pick-up bak is opgebouwd.
De Fat Truck 2.8P heeft een laadvermogen van 1.000 kilogram en dankzij z’n amfibische kwaliteiten kunnen slecht bereikbare plekken snel en handig worden bereikt. Er zijn twee uitvoeringen: een Fat Truck met een open laadbak, of één met een gesloten achteropbouw. De 2.8P kent talloze opties, zoals een high-speed kaapstander, een sproei-installatie, een watertank, een brandbluskit en een klein kraantje voor opruimingswerk voor na een storm.
De 2.8P is geen ‘scheurijzer’, want veel harder dan 40 km/uur kom je er niet mee. Waterdoorwaden kan slechts met 5 km/uur en een lekker modderige helling beklimmen tot zo’n 75% is eveneens haalbaar, maar dan moeten alle veiligheidsgrappen en -grollen er wel inzitten.
Uitzonderlijk is uiteraard z’n bandenmaat, waardoor het voertuig minimale druk op de ondergrond uitoefent; je praat dan over vijf keer minder dan een menselijke voetafdruk.