De 2022 Expedition komt in een Timberline uitvoering, nadat ook de Explorer afgelopen mei al een Timberline uitvoering kreeg. Deze off-road versie heeft meer dan wat plastic delen opgespeld gekregen, want hij kreeg serieuze upgrades om de terreincapaciteiten echt te verbeteren. De onderkant is goed beschermd met als voorbeeld de F-150 Raptor, maar ook Trail Turn Assist is van de nieuwe Bronco geleend.

De Timberline Expedition krijgt 33 inch Goodyear Wrangler AT banden en verbeterde in- en uitloophoeken. Het onderscheid van andere Expeditions zit ‘m in de unieke grille en oranje accenten. Op motorisch gebied is er alleen de 3.5 liter EcoBoost V6 van 440 pk/692 Nm, die is gekoppeld aan een tussenbak met hoge en lage gearing.

De Stealth Edition Performance Package is de sportievere versie van de Expedition. Is wat agressiever gestyled en heeft een wat straffer onderstel. De grille, zijspiegels en dakrails zijn in glossy black gehouden. Onder de auto staan 22 inch zwarte wielen met rode remklauwen.

De 2022 Expedition krijgt sowieso Ford’s BlueCruise hands-free highway driving system mee en het SYNC 4 infotainment system met een 12 inch display. Naar verwachting zal de verkoop van de nieuwe Expedition in het eerste kwartaal 2022 worden opgestart.