“De DS 4 is ontworpen om de regels van het premium C-segment opnieuw te bepalen. De DS 4 is zowel een nieuwe, ambitieuze SUV-coupé als een traditionele compacte hatchback. Dit uitgangspunt was bepalend in elke fase van het ontwerp, zodat de DS 4 voor velen een aantrekkelijke keuze is. ”
Marion David – Product Director, DS Automobiles

Een charismatisch ontwerp maakt de weg vrij voor AERO SPORT LOUNGE
De DS 4 heeft uitzonderlijke proporties. Met een breedte van 1,83 meter, grote (lichtmetalen) wielen met een diameter tot 20 inch, een lengte van 4,40 meter en een hoogte van 1,47 meter, heeft de auto een indrukwekkende uitstraling.

“Al voordat we de eerste lijn op papier hadden gezet, werkten we twee jaar lang samen met onze ingenieurs aan het technische platform. Toen we aan het creatieve proces begonnen, hadden we een uitzonderlijke speelruimte om een nieuw concept neer te zetten. De DS 4 is geïnspireerd op de conceptauto DS AERO SPORT LOUNGE en het silhouet is echt uniek in het segment, met unieke verhoudingen. Hij is sportief gelijnd, krachtig, compact en staat op zeer grote wielen. Tegelijkertijd is hij aerodynamisch, efficiënt en charismatisch.”
Thierry Metroz – Design Director, DS Automobiles

De voorzijde van de DS 4 wordt gemarkeerd door de nieuwe lichtsignatuur. De zeer slanke projectiekoplampen zijn voorzien van het DS MATRIX LED VISION-systeem, dat matrix- en richtingslichten combineert. Ze zijn gecombineerd met dagrijverlichting, die aan beide kanten is samengesteld uit twee rijen leds (98 in totaal). De DS WINGS verbinden de koplampen met de grille, die is opgebouwd uit twee delen. Een patroon met steeds groter wordende diamantvormen vormt een driedimensionaal rooster. Daarboven benadrukt de lange motorkap het silhouet van de auto.

– Persbericht