De ESPRIT DE VOYAGE Collection van DS Automobiles omvat een serie exclusieve topmodellen. Technologische expertise, het vooruitstrevend design en de avantgarde-mentaliteit van DS Automobiles komen hierin ten volle tot uiting. De DS 4, DS 7 en DS 9 zijn nu stuk voor stuk verkrijgbaar in een door Franse mode en kunst geïnspireerde uitvoering ESPRIT DE VOYAGE.

  • Unieke cosmetische details voor ESPRIT DE VOYAGE Collection
  • Geïnspireerd op de modewereld, met een extra vleugje haute couture
  • Vooruitstrevende technologie en design gaan hand in hand
  • DS 4, DS 7 en DS 9 verkrijgbaar als ESPRIT DE VOYAGE

ESPRIT DE VOYAGE is de eerste speciale ‘Collection’ van DS Automobiles. In de toekomst volgen er meerdere collecties. Met de unieke ESPRIT DE VOYAGE-uitvoeringen van de DS 4, DS 7 en DS 9 demonstreert DS Automobiles de kunst van het reizen. Kortweg: de ‘art of travel’. Unieke verfijning staat daarbij centraal. In de ESPRIT DE VOYAGE-collectie resulteert dat in exclusieve interieurbekleding van lichtgekleurd leder en in unieke cosmetische details met een belangrijke rol voor de ‘Clous de Paris’ als hét handelsmerk van de ESPRIT DE VOYAGE Collection.

Clous de Paris
Het unieke maar bovenal strakke geometrische patroon van deze piramidevormige spijkerkopjes – geïnspireerd op de glazen piramide van het Louvre – symboliseert de ‘art of travel’, de Franse kunst van het reizen waarmee DS Automobiles de wereld wil laten kennismaken. Het ‘Clous de Paris’-patroon – een erfenis van het iconische ‘guillochage’-reliëf van Parijse horlogemakers – symboliseert de plaats waar de ESPRIT DE VOYAGE is ontwikkeld: DS DESIGN STUDIO PARIS. Het lijnenspel van dit patroon vormt een gestileerde kaart van Europa. Dit ontwerp dat specifiek voor de ESPRIT DE VOYAGE is ontwikkeld, komt op meerdere manieren terug in de unieke topmodellen, onder meer op de instaplijsten, de badges op de voorportieren en ook als lasergravure in de buitenspiegelkappen.

DS 4 ESPRIT DE VOYAGE
De DS 4 ESPRIT DE VOYAGE is gebaseerd op de DS 4 RIVOLI. Kenmerkend voor deze topversie is een interieur dat een exclusieve en lichte sfeer biedt, met speciale, heldere tinten. De zitplaatsen zijn bekleed met generfd leder in de kleur Pebble Grey en de portierpanelen in de harmonieuze nieuwe tint Granite Grey. Het dashboard is daarnaast bekleed met nappaleder voor een extra luxe sfeer aan boord. Elk detail benadrukt de expertise van de vakmensen van DS Automobiles. Zo is de tekst ‘ESPRIT DE VOYAGE’ in reliëf in leder aangebracht op het dashboard. De randen van de vloermatten zijn uitgevoerd in een speciale tint grijs, die perfect past bij de kleuren van het interieur. De 19-inch ‘CANNES’-wielen zijn diamantgeslepen en mat gelakt in een nieuwe antracietgrijze kleur.

De DS 4 ESPRIT DE VOYAGE is beschikbaar met keuze uit zes carrosseriekleuren die naar wens zijn te combineren met een dak in de kleur Perla Nera Black. Die carrosseriekleuren zijn Lacquered Grey met verzonken deurgrepen in dezelfde kleur, Platinum Grey, Crystal Pearl, Perla Nera Black, Pearl White en Velvet Red.

De uitrusting is buitengewoon compleet met zaken als PROXIMITY KEYLESS ENTRY & START, parkeersensoren voor en achter, een achteruitrijcamera, DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY, DS IRIS SYSTEM infotainment, DS SMART TOUCH, DS DRIVE ASSIST 2.0 voor level 2 autonoom rijden en DS MATRIX LED VISION-koplampen. De ESPRIT DE VOYAGE-uitvoering biedt daar bovenop extra uitrusting zoals het Electric Seat Pack met verwarmbare én geventileerde voorstoelen inclusief massagefunctie, een verwarmbaar stuurwiel, elektrisch bedienbare achterklep, aluminium pedalen en akoestisch gelamineerde zijruiten. De DS 4 ESPRIT DE VOYAGE is leverbaar met de PureTech 130 benzinemotor of als E-TENSE 225 plug-in hybride.

DS 7 ESPRIT DE VOYAGE
Ook de DS 7 ESPRIT DE VOYAGE is gebaseerd op de uitvoering RIVOLI. De parelgrijze nappalederen bekleding van het dashboard heeft een uniek reliëf. De vormen van het reliëf komen terug in de dorpels van de voorportieren, de logo’s en op de speciaal afgewerkte buitenspiegelkappen. De exclusieve 19-inch ‘OYAMA’-wielen zijn afgewerkt met inzetten in Gloss Black.

De DS 7 ESPRIT DE VOYAGE is leverbaar met keuze uit zes carrosseriekleuren: Pearl White, Crystal Pearl, Lacquered Grey, Platinum Grey, Perla Nera Black en Sapphire Blue. Van de uitvoering RIVOLI zijn uitrustingen als PROXIMITY KEYLESS ENTRY & START, parkeersensoren voor en achter, een achteruitrijcamera, DS IRIS SYSTEM infotainment en DS PIXEL LED VISION 3.0 koplampen. De DS 7 ESPRIT DE VOYAGE biedt daarbij verwarmbare én geventileerde voorstoelen inclusief massagefunctie, een verstelbare rugleuning achterin, aluminium pedalen, PolyAmbient interieurverlichting, akoestisch gelamineerde zijruiten en een elektrisch bedienbare achterklep met handsfree bediening. De DS 7 ESPRIT DE VOYAGE is te bestellen in twee plug-in hybrideversies – de E-TENSE 225 en E-TENSE 4×4 300.

DS 9 ESPRIT DE VOYAGE
In de DS 9 ESPRIT DE VOYAGE geven lichte, heldere kleuren het interieur een extra chique uitstraling, met stoelbekleding volledig in Pearl Grey nappaleder in horlogebandmotief. De bekleding van de middenconsole, het dashboard en de portierpanelen is eveneens uitgevoerd in Pearl Grey nappaleder. De hemelbekleding is volledig van Pebble Grey Alcantara®. De armsteunen zijn weer in de kleur Pearl Grey uitgevoerd, net als de rand van de matten voorin en achterin, afgestikt met speciaal Zéphir-stiksel. Het nappaleder in Pearl Grey onder het centrale scherm is thermisch gebosseleerd met een techniek om reliëf te creëren. De techniek is ontwikkeld door de vakmensen van DS Automobiles.

Andere kenmerkende details zijn het met generfd leder beklede stuurwiel in de kleur Basalt Black, de bovenzijde van het dashboard in Basalt Black nappaleder en de hoedenplank in zwart Alcantara®. De DS 9 E-TENSE 250 onderscheidt zich met nieuwe 19-inch CHAMBORD-wielen, afgewerkt met Anthra Grey details. De E-TENSE 4×4 360 is voorzien van de bekende 20-inch MUNICH-wielen. Beide modellen zijn voorzien van Michelin Pilot Sport 4S-banden. De DS 9 ESPRIT DE VOYAGE is leverbaar in vier carrosseriekleuren: Crystal Pearl, Midnight Blue, Platinum Grey en Perla Nera Black.