De rijk uitgeruste DS 3 CROSSBACK E-TENSE BUSINESS is leverbaar vanaf 43.840 euro (exclusief kosten rijklaar maken) en komt nu in aanmerking voor deze subsidieregeling. In geval van DS Private Lease is bijvoorbeeld een bijdrage van 83,33 euro per maand aan te vragen bij een contract van 48 maanden / 10.000 km per jaar. DS 3 CROSSBACK E-TENSE is leverbaar vanaf 42.290 euro, exclusief kosten rijklaar maken.

Onderscheidende elektrische SUV

De nieuwe volledig elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE BUSINESS combineert maximaal rijcomfort en praktisch gebruiksgemak met de haute couture waar DS Automobiles om bekend staat. Unieke kenmerken zijn de verzonken portierhandgrepen, de matzwarte grille en achterlichtomlijsting en het luxueuze Performance Line interieur. Deze auto is reeds uitgerust met o.a. een 7” inch digitaal instrumentenpaneel, geïntegreerde TomTom Navigatie met Apple CarPlay via het 10,3” inch touchscreen, stoelverwarming, PROXIMITY KEYLESS ENTREE & START, extra getinte ruiten en zwarte 17” inch lichtmetalen velgen.

Dankzij de krachtige 100 kW (136 pk) en 260 Nm sterke elektromotor rijdt de compacte vijfdeurs SUV met hoge instap bijzonder soepel, dynamisch en stil. Vlot is de E-TENSE-versie ook, want de sprint van 0 tot 50 km/u duurt slechts 3,5 seconden en die van 0 tot 100 km/u slechts 9 seconden. Dankzij een zeer efficiënt 50 kWh lithium-ion-accupakket heeft de onderscheidende DS 3 CROSSBACK E-TENSE een actieradius van wel 320 kilometer volgens de WLTP-testnorm. Het volledig opladen van het accupakket kost 5 uur via een 11 kW 3 phase DS POWER-UP wallbox. Met een 100 kW snellader is de batterij na 30 minuten al voor 80 procent opgeladen. Bij aankoop van een DS 3 CROSSBACK E-TENSE krijgt de koper gratis onderhoud voor een periode van maximaal zes jaar of 180.000 km. Bij private lease zijn alle kosten inbegrepen, inclusief verzekering en onderhoud. De eigenaar moet alleen nog zelf het opladen betalen.

Hulp waar nodig

Dankzij de nieuwe subsidieregeling van de overheid is de nieuwe DS 3 CROSSBACK E-TENSE bereikbaarder dan ooit. Bij aankoop van een nieuwe elektrische auto kan de particuliere koper profiteren van 4.000 euro subsidie of bij private lease een subsidie van 83,33 euro per maand. De klant is zelf verantwoordelijk voor de aanvraag en juistheid van de subsidieaanvraag, zowel bij koop als bij private lease. Dealers van DS automobiles bieden desgewenst ondersteuning in het aanvraagproces of staan paraat indien er vragen zijn.

“Deze subsidieregeling maakt het voor particulieren zeer interessant om juist nu over te stappen op volledig elektrisch rijden. Onze DS 3 CROSSBACK E-TENSE BUSINESS is wat dat betreft een ideale en onderscheidende keuze met een zeer riante uitrusting, de range van meer dan 300 kilometer volgens de WLTP-testnorm en een aantrekkelijk prijskaartje of maandbedrag via private lease.”

Chris Louwerse, Algemeen Directeur DS Automobiles Nederland

Voorwaarden

De subsidieregeling is alleen van toepassing bij aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto met minimaal 120 kilometer actieradius (WLTP) door een particulier bij een autobedrijf. In totaal is er voor 2020 17,2 miljoen euro subsidie beschikbaar, waarvan 10 miljoen voor nieuwe 2.500 elektrische auto’s en 7,2 miljoen voor 3.600 gebruikte elektrische auto’s. De beschikbare budgetten voor 2021 worden later bekend gemaakt.

De hoogte van de subsidie is 4.000 euro voor nieuwe elektrische auto’s met een fiscale waarde tussen 12.000 en 45.000 euro. De hoogte van de subsidie wordt tot en met 2025 afgebouwd tot 2.550 euro. Indien de klant zijn nieuwe elektrische auto binnen vier jaar verkoopt, dan moet hij of zij de teveel ontvangen subsidie terugbetalen, tenzij de klant weer een elektrische auto aanschaft die aan de voorwaarden voldoet.

Bij private lease wordt de subsidie in gelijke maandelijkse bedragen uitgekeerd aan de klant. Indien het privateleasecontract binnen 48 maanden beëindigd wordt, stopt de maandelijkse uitkering.

De datum van registratie (vanaf 1 juli 2020) en de datum van ondertekening van het koopcontract of de private leaseovereenkomst na de datum van publicatie in de Staatscourant (vanaf 5 juni 2020) zijn bepalend voor de toekenning van de subsidie. De overheid kent geen subsidie toe indien de datum van registratie of de datum van het koopcontract of de private leaseovereenkomst niet aan deze gestelde voorwaarde voldoet.

– Persbericht