Voor het eerst sinds de lancering van de Bentayga in 2015 is er nu een S-versie beschikbaar. Daarmee komt Bentley tegemoet aan de vraag van klanten naar een nog dynamischere Bentayga. De ‘S’ is standaard onder meer voorzien van Bentley Dynamic Ride actieve rolstabilisatie en een onderstel met aangepaste demping, waarmee het sportieve weggedrag verder wordt aangescherpt. Naast de ‘S’-badges op de voorportieren is de Bentayga S vanbuiten te herkennen aan de Blackline-specificatie, nieuwe unieke 22 inch velgen, een grotere achterspoiler, glanzend zwarte zijskirts en dieper naar beneden doorgetrokken bumpers. Getinte koplampen en achterlichten, zwarte buitenspiegels en zwarte ovale uitlaatpijpen maken het opvallende exterieur compleet. De nieuw ontworpen sportuitlaat zorgt voor de bijbehorende sound.

De Bentayga S is uitgerust met Bentley’s vermaarde 4,0-liter twin-scroll V8 turbomotor, die een hoog vermogen combineert met een indrukwekkend laag brandstofverbruik. De krachtbron levert 550 pk en 770 Nm koppel, accelereert in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 290 km/u. Deze toonaangevende prestaties koppelt Bentley aan een actieradius van 654 kilometer en een CO2-uitstoot van 294 g/km.

Het onderstel, de besturing en de motor zijn gericht op een dynamisch rijkarakter. Bentley Dynamic Ride is standaard bij de Bentayga S. Het systeem reageert binnen 0,3 seconde met een koppel van maximaal 1.300 Nm om zijdelingse krachten in bochten tegen te gaan. Daardoor blijft een maximaal contact met de banden gewaarborgd voor een surplus aan stabiliteit, rijcomfort en uitzonderlijke stuureigenschappen.

Net als de recent gelanceerde Continental GT Speed, die de grenzen van comfort en sportiviteit verlegt door de keuze van de chassismodus, biedt de Bentayga S ten opzichte van een standaard Bentayga via een aangepaste SPORT-modus nu meer mogelijkheden. Deze SPORT-modus verbetert het stuurgevoel, biedt een betere instuurrespons en zorgt voor een verder verminderde carrosserierol dankzij de 15% stijvere demping van de luchtvering plus een aangepaste afstelling voor de Electronic Stability Control en Bentley Dynamic Ride.

– Persbericht