• Nieuwste elektrische SUV van Kia met een actieradius tot 541 km en ultrasnelle 800V-laadtechnologie voor 239 km bereik in 15 minuten
  • Gedurfde look op basis van ‘Opposites United’ designfilosofie
  • Robuuste en geavanceerde 6- of 7-zits SUV baant de weg naar emissievrije, verbonden en autonome mobiliteit
  • Duurzame aanpak met lederalternatieven, biomaterialen en gerecycled plastic 

De looks van de EV9 zijn gebaseerd op de ‘Opposites United’ designfilosofie van het merk, die is gericht op het creëren van harmonie tussen de contrasterende elementen van natuur, moderniteit en technologie. Het innovatieve interieurconcept staat garant voor een zeer comfortabele, ontspannen en verbonden beleving voor alle inzittenden.

“De EV9 verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert zijn segment”, zegt Jason Jeong, President van Kia Europe. “Ons elektrische topmodel brengt technologie van morgen naar de wereld van vandaag en moedigt mensen aan om de overstap naar elektrisch rijden te omarmen. De EV9 speelt een belangrijke rol in de transformatie van het merk Kia en de transitie naar duurzame, elektrische mobiliteit.”

Nieuwe maatstaf voor elektrische SUV’s

De EV9 is, na de prijswinnende EV6, de tweede Kia die is gebaseerd op het baanbrekende Electric Global Modular Platform (E-GMP). Met zijn lange wielbasis en de volledig vlakke EV-architectuur biedt hij een ongekende hoeveelheid ruimte voor alle inzittenden, met een lounge-achtig comfort op alle drie de zitrijen.

De geavanceerde EV-technologie van Kia resulteert in een bereik tot 541 kilometer en door de ultrasnelle 800V-oplaadtechnologie kan in slechts 15 minuten tot 239 km actieradius worden bijgeladen. De EV9 is voorzien van bidirectionele laadtechnologie, waarmee hij geschikt is voor een groot aantal laadmogelijkheden zoals Automated Unidirectional Smart Charging (V1G), Vehicle-to-Load (V2L), Vehicle-to-Building/Vehicle-to-Home (V2B/V2H) en Vehicle-to-Grid (V2G).

“De Kia EV9 is uniek omdat hij niet alleen is ontworpen met focus op de bestuurder. Het is een SUV voor iedereen, met een ongekend aanbod op het gebied van comfort, ruimte en technologie”, zegt Sjoerd Knipping, Vice President Marketing en Product bij Kia Europe. “De EV9 is een toonbeeld van onze holistische benadering van elektrificatie, waarbij een EV zoveel meer kan dan alleen van A naar B rijden. De EV9 kan dan ook elektrische apparaten van stroom voorzien, andere elektrische voertuigen opladen en op termijn zelfs je huis van stroom voorzien.”

De EV9 is het eerste model van Kia dat verkrijgbaar is met een reeks achteraf te kopen digitale functies en diensten via de Kia Connect Store. EV9-rijders kunnen hun auto eenvoudig upgraden door het downloaden van online aangeschafte features. Kia zet met de EV9 ook de volgende stap op het gebied van leeralternatieven en materialen gemaakt van gerecyclede kunststoffen, om de impact op het milieu verder te verkleinen.

De lancering van de Kia EV9 markeert een grote stap voorwaarts in de transitie van Kia richting een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen.

De EV9 zet ook een belangrijke stap richting volledige autonomie met de nieuwe Highway Driving Pilot (HDP), dat voorwaardelijk autonoom rijden op level 3 mogelijk maakt1.

Gedurfd design geïnspireerd door de natuur

De EV9 is het nieuwste model dat geheel is ontworpen volgens de ‘Opposites United’ designfilosofie van het merk. Het exterieur wordt gekenmerkt door een ongekend strakke geometrie, scherpe lijnen en een gedurfd SUV-profiel.

Aan de voorkant wordt de kenmerkende Digital Tiger Face geaccentueerd door de verticale Matrix LED-koplampen, voor een visionaire en futuristische look. De Star Map LED-dagrijverlichting zorgt voor een nieuwe lichtbeleving, met kubusvormige LED-elementen bij de GT-Line. Het Star Map lichtdesign is ook terug te vinden in de opvallende achterlichten. De automatisch verzonken deurgrepen dragen bij aan een moderne, hightech look, terwijl de actieve luchtkleppen met Air Curtain de aerodynamische efficiëntie verder verbeteren.

De grote SUV is verkrijgbaar met 21-inch, 20-inch of 19-inch grote wielen met geluidsabsorberende banden.

“Opposites United staat voor onze visie waarin de natuur en het door de mens gemaakte in harmonie naast elkaar kunnen bestaan”, zegt Karim Habib, Executive Vice President en Head of Kia Global Design Center. “Het exterieur is geïnspireerd op de ‘Bold for nature’ designpijler en is daarmee een eerbetoon aan de perfectie van de natuur.”

De EV9 is in Europa verkrijgbaar in de kleuren Snow White Pearl, Aurora Black Pearl, Flare Red, Pebble Grey en Iceberg Green. De standaard EV9 is daarnaast ook te bestellen in glanzend of mat Ivory Silver. De EV9 GT-Line is exclusief verkrijgbaar in Ocean Blue (mat of metallic), de opvallende kleur van de Concept EV9.