De F-150 Platinum heeft op zich al heel wat leuke extra’s aan boord, zoals lederen stoelen met massagefunctie, een moonroof en een 5.0 liter V8. Maar het kan gekker! Want van de F-150 van Pax Power zijn de meeste carrosseriedelen van de Platinum vervangen door Raptor specifieke items. Hoewel, de bedsides en de spatborduitbouwen zijn aftermarket componenten, die 3 inch breder zijn, waardoor deze niet geheel vergelijkbaar zijn met de echte Raptor.

Ook het onderstel is een mengelmoes van Raptor delen en aftermarket delen van PaxPower. Zo is de torsie vóór zwaarder uitgevoerd en er zijn aanpasbare schokdempers vooral om de handling in het terrein te verbeteren. Ook de achterste bladveren zijn van een steviger soort, terwijl de wieluitslag is vergroot. Verder werd de besturing aangepakt en kwamen er agressieve terreinbanden onder de auto. Ook de remmen werden niet vergeten. Resultaat is dat de auto op hoge snelheid door het terrein kan rijden (beter dan de fabrieks-Raptor).

Lag in de Platinum onder de motorkap een 5.0 liter Coyote V8, gekoppeld aan een 10-traps automaat, PaxPower kietelde de motor tot 700 pk/522 kW met behulp van een supercharger (met behoud van 3 jaar garantie, of 36.000 mijl). Verder kun je nog kiezen voor een uitvoering met 758 pk/565 kW. Mocht je je geroepen voelen de PaxPower Raptor aan te schaffen, in de VS komt ie op $ 125.000. De full-options F-150 Platinum komt op zo’n $ 70.000.