De laatste jaren ontdekken steeds meer mensen de mobiele en flexibele manier van kamperen op het dak van je eigen auto. En de groei lijkt vooralsnog niet voorbij te zijn. Het festival is opnieuw sneller uitverkocht dan de voorgaande edities. De derde editie van het Daktentfestival Nederland vindt plaats in  Schipborg (Dr.) van 16 – 18 september. Op zaterdagmiddag 17 september is de gratis toegankelijke bezoekersmiddag voor mensen die meer willen weten over deze manier van kamperen.  

Organisator Ivar van der Leij is verheugd over het uitverkochte festival. “Je ziet de laatste jaren dat de daktent écht wordt ontdekt door de kampeerder. Die trend is al gestart ver vóór Corona. En die groei zet door. Mensen willen meer rondreizen, maar hebben niet altijd budget voor een camper. Een daktent is dan een gunstig alternatief en het geeft mensen een ultiem gevoel van vrijheid. Inmiddels durf ik te zeggen dat de daktent een blijvend en serieus kampeermiddel is, dat zich schaart tussen tent, vouwwagen, caravan en camper. ”

“Het festival is opgezet om kampeerders te laten kennismaken met ervaren gebruikers van een daktent van diverse merken en modellen. Want wie kan je het beste over de voor- en nadelen vertellen van het kamperen met een daktent dan de gebruiker zelf?”, aldus Ivar.

Alles over daktentkamperen tijdens de bezoekersmiddag

Het festival is dan wel uitverkocht voor deelnemers, bezoekers zijn welkom op zaterdag 17 september tussen 14.00 en 17.00 uur om van alles te weten te komen over daktentkamperen. Ze moeten zich wel aanmelden via de website www.daktentfestival.nl, vóórdat ze toegang tot de camping krijgen.  Er zullen demonstraties worden gegeven hoe een daktent wordt opengeklapt en aan welke technische voorwaarden je auto moet voldoen om een daktent te kunnen opbouwen. Verder zijn er verschillende thema’s waar je vragen over kunt stellen, zoals hoe je kunt gaan daktentkamperen met je kinderen, hoe je een juiste keuze maakt welk model geschikt is voor jou en wat je moet doen wanneer je b.v. wilt gaan winterkamperen in een daktent.

Derde Daktentfestival Nederland
Bezoekersdag op zaterdag 17 september 2022 tussen 14.00 en 17.00 uur, Camping de Vledders, Schipborg, Drenthe
www.daktentfestival.nl

Video-impressies van de eerste edities van het Daktentfestival van Nederland zijn te zien op de website van het daktentfestival op www.daktentfestival.nl . Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Campwerk Nederland (www.campwerk.nl) en iKamper BeNeLux (www.ikamper.nl).