Mogen wij ons voorstellen:

Hans Saris, voorzitter/oprichter

Petra Munsterman: penningmeester

Jolande Cornelissen: Secretaris

En nog ruim 25 andere vrijwilligers!

20 jaar? Ja al 20 jaar geleden werd Hans Saris benaderd om met een 4X4 en aanhanger mee te gaan naar het oosten van Kroatië. Daar waar de burgeroorlog zeer intens is geweest. Dat kwam wel effe binnen… In de beginjaren is Hans met veel 4X4 klanten die bij zijn autobedrijf kwamen, naar Bosnië geweest om hulpgoederen te brengen.

4WDCARE werkt in Bosnië en in de toekomst in Roemenië uitsluitend met vrijwilligers met een beproefd concept. Wij brengen hulpgoederen, die in ons magazijn opgeslagen zijn, met 4X4 auto’s en grote aanhangwagens bij de mensen thuis. Of dat je nu in de bossen woont, hoog in de bergen, bereikbaar over de weg of niet, maakt niet uit. Eigenlijk vinden wij, hoe slechter de weg des de groter de uitdaging? Als we dan toch ter plaatse zijn, steken we gelijk de handen uit de mouwen en knappen huizen op, plaatsen keukens, tandartspraktijken…kortom we pakken het aan.

Wij vragen veel van onze rijders en bijrijders, dat weten wij. Maar wij bieden ook veel. Mensen helpen die het veel slechter hebben als wij, ze een beetje op gang helpen, een beetje hoop geven, geeft je een goed gevoel. Avontuur en onzekerheid? Jazeker!

Hoewel wij de reizen zo goed mogelijk voorbereiden, gaan zaken altijd anders dan gepland. Flexibiliteit is daarom heel belangrijk. Met en voor mensen werken in een geheel ander land maar ook genieten van de omgeving, de dorpen, steden, kortom kennis maken met een andere cultuur en daarin functioneren.

Wij zoeken mensen met lef! Mensen die terug naar de basis willen en kunnen. Mensen die de handen uit de mouwen willen steken en gaan voor het doel in plaats van eigen belang. En…natuurlijk, mensen met een terreinauto.

Dit is maar een deel van het verhaal. Een opening en misschien is je belangstelling gewekt. Natuurlijk, kijk op onze site, maar wat zouden wij het leuk vinden om met jou in gesprek te komen op het 4WD Festival 15 september!

4WD Magazine en Coopertires ondersteunen ons. “We make the world better”

Bezoek 4WD Festival en geniet van een volle dag 4×4-plezier! Tickets koop je via www.4wdfestival.nl

4WD Care