De grotere lengte levert de auto meer laadruimte op achter de derde zitrij en klap je de tweede en derde zitrij neer, dan kan je er zo ongeveer een hele schoolklas in kwijt. Er zijn layouts met zeven tot acht stoelen beschikbaar, waarbij de tweede zitrij een bank, of een stel captain’s chairs kunnen zijn. De mensen op de derde zitrij krijgen twee opbergruimtes van 1.8 liter.

Beide SUV’s zijn voorzien van de twin-turbo 3.0 liter zes cilinder Hurricane motor. In de Wagoneer L levert de motor 420 pk/313 kW/635 Nm. De Grand Wagoneer L heeft 510 pk/380 kW/678 Nm. Achter beide motoren hangt een achttraps automaat.

Drie systemen voor vierwielaandrijving zijn beschikbaar. Quadra-Trac I heeft alleen hoge gearing. Quadra-Trac II heeft een tussenbak met hoge en lage gearing en kan 100% van de aandrijfkrachten naar het wiel met de meeste tractie leiden. Quadra-Drive II heeft een elektronisch limited-slip differentieel achter en sensoren die slecht terrein voorzien en de aandrijving daarop aanpassen.

De Wagoneer L heeft standaard schroefveren. Quadra-Lift luchtvering is optioneel maar standaard op de Grand Wagoneer L. Het systeem heeft vijf afstellingen voor hoogte, inclusief één die een lift van 5,08 cm kan bewerkstelligen voor een totale bodemvrijheid van 25,4 cm.

In 4WD Magazine uitgave 6-2022 meer over onze rij-indruk: Jeep Wagoneer 5.7i V8 Series III