banner

Rij-indruk: Jeep Wagoneer 5.7i V8 Series III

Rij-indruk: Jeep Wagoneer 5.7i V8 Series III

Eindelijk is er de echte opvolger van de illustere Jeep Wagoneer. Het is een 8-persoons Jeep met een eigentijdse uitstraling geworden. Liefhebbers van het Amerikaanse 4×4 merk kunnen hun hart ophalen met deze grote SUV.

Koenen’s Autobedrijf in Echt heeft er één staan, een superluxe Series III uitvoering nog wel! Bijzonder? Ja! Bijzonder groot? Ja! Interessant? Ja! We trokken het Limburgse in om deze super-SUV eens aan de tand te voelen.

Tekst loopt door onder afbeelding.

Jeep Wagoneer

De bijna vijf en een halve meter lange Wagoneer staat op hetzelfde ladderchassis als de RAM 1500. Dan weet je het wel: dit is een grote en indrukwekkende SUV. De Jeep Wagoneer wordt aangedreven door Chryslers Hemi 398 pk sterke 5.7 liter V8 met een 48-volt eTorque hybridesysteem, dat wordt aangedreven door een soepele, zachte achttraps automaat. De motor heeft een maximaal koppel van 549 Nm, geen kattenpis dus. Op de snelweg is het vermogen meer dan prettig en mocht je op vakantie gaan, dan weet je dat de off-road trailer met gemak naar het hoogste punt van de Franse Alpen zal worden getrokken.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave (6-2022) van 4WD Magazine, te bestellen via deze link.

Jeep Wagoneer

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X