Tekst loopt door onder de foto.

 

Standaard heeft de Hyundai Santa Cruz een 2.5 liter 4 cilinder benzinemotor, waarvan Hyundai aangeeft, dat ie meer dan 190 pk/142 kW levert en 244 Nm aan koppel. Achter de motor hangt een achtraps automaat met all-wheel-drive. De auto zou aanhangwagens tot 3.500 kg mogen trekken. Er schijnt ook nog een 2.5 liter 4 cilinder turbomotor te komen van > 275 pk/205kW/420Nm met een achttraps dual-clutch automaat, die met hendeltjes aan het stuur ook met de hand te schakelen moet zijn. Bij deze uitvoering is 4WD standaard.

De Santa Cruz heeft een vergelijkbare voorzijde als de 2022 Tucson. De laadbak is 132,30 lang en een deel ervan kan als verborgen bergruimte worden benut. Aan de achterkant zijn opstapjes gemaakt. De Santa Cruz heeft standaard een 8 inch infotainment scherm met Apple CarPlay en Android Auto. Verder is standaard GCAA met voetganger en fietser detectie, Lane keeping assist en driver attention warning. Daarbovenop is nog een groot aantal opties beschikbaar.

Hyundai wil de productie van de Santa Cruz in Montgomery, Alabama, in juni opstarten, waarna de auto eind zomer in de showrooms moet staan. Over prijzen is nog niets bekend.