banner

2021 Lada Niva Travel

2021 Lada Niva Travel

De auto werd In 1998 gelanceerd als VAZ-2123. In 2003 werd de off-roader omgedoopt in Chevrolet Niva, nadat General Motors en AvtoVAZ een joint venture opzetten. Een gelukkig huwelijk was dat niet en GM trok zich afgelopen jaar uit de joint venture terug en verkocht z’n 50% aandeel, volgens afspraak, aan de Russische autofabrikant. Nu is de off-roader na wat design veranderingen weer terug als Lada Niva Travel.

De productie van de Lada Niva Travel werd in de derde week van december jl. weer opgepakt met het maken van een off-road versie. Standaard is de Niva Travel voorzien van een snorkel, off-road banden en kunststof stootranden aan de beide zijkanten. Standaard is ook permanente vierwielaandrijving.

De voorkant van de Niva Travel is voorzien van een moderne grille en dito koplampen. Opvallend zijn ook de spatbordverbreding en aan de achterzijde de led verlichting.

Van het interieur van de Niva Travel zijn nog geen foto’s vrijgegeven en ook voor wat betreft de aandrijflijn is nog niets officieel bekend. Daarom houden we het maar op de bekende 1.7 liter benzinemotor van 80 pk/127 Nm en een vijf versnellingen handbak.

Qua verkoopprijs is ook nog niks vrijgegeven, maar om een indicatie te geven: z’n voorganger ging vanaf 9.600 dollar (726.000 roebel) over de toonbank.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos