De Volvo XC40 Recharge is de eerste volledig elektrische compacte SUV die de award krijgt. Daarmee draagt hij bij aan het record dat vorige maand werd gevestigd voor de meeste TSP+awards die in een jaar door een autofabrikant werden gewonnen sinds de start van de TSP+ uitreikingen in 2013.

IIHS bekroont modellen die maximale veiligheid bieden met het TSP+label. Volvo Cars kreeg negen TSP+awards in februari, vijf in maart en nu één in april. Dit zijn in totaal dus 15 awards in 2021.

Volvo Cars neemt specifieke veiligheidssystemen op in de standaarduitrusting van de auto, waaronder Forward Collision Warning en automatische noodremsystemen. Samen met geavanceerde systemen om aanrijdingen met voetgangers en fietsers te vermijden zorgt dit ervoor dat de fabrikant een unieke positie op de markt inneemt.

“Elke Volvo zorgt voor innovatieve bescherming bij een ongeval, ongeacht welke carrosserieuitvoering, motor of uitrusting het betreft”, zegt Anders Gustafsson, voorzitter en CEO van Volvo Car USA. “We zijn trots dat IIHS dat erkent en het TSP+label heeft verleend aan elke Volvo die we momenteel produceren. Geen enkele andere fabrikant werd voor alle modellen in het assortiment bekroond.”

De volledig elektrische XC40 Recharge sluit zich aan bij de andere modellen, geproduceerd na september 2020, die het TOP SAFETY PICK PLUSlabel van IIHS op 31 maart 2021 hebben gekregen:

Volvo S90
Volvo S90 Recharge
Volvo V90
Volvo V90 Cross Country

Het volgende model heeft het TOP SAFETY PICK PLUS label van IIHS op 31 maart 2021 ontvangen:

Volvo V60 Cross Country

Bovenstaande modellen komen bij de lijst van auto’s die het label TOP SAFETY PICK PLUS in februari kregen:

Volvo S60
Volvo S60 Recharge
Volvo V60
Volvo V60 Recharge
Volvo XC40
Volvo XC60
Volvo XC60 Recharge
Volvo XC90
Volvo XC90 Recharge

Volvo Cars streeft ernaar dat niemand nog overlijd of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo. Volvo ontwikkelt voortdurend nieuwe veiligheidssystemen, waaronder de invoering van een snelheidsbegrenzing in nieuwe auto’s, bescherming bij ongevallen waarbij de auto van de weg af raakt en een nieuwe reeks veiligheidssensoren, die voor het eerst gebruikt werden in de Volvo XC40 Recharge.

– Persbericht