Nederland is naast Duitsland het enige land waar de ID.4 nog dit jaar leverbaar wordt. Zo krijgt het succes van de ID.3 – die in oktober de bestverkochte auto van Nederland was – een snel en passend vervolg.

Duidelijk ID.

Met zijn cleane looks is de ID.4 direct herkenbaar als lid van de elektrische ID. Family. Hij heeft een digitaal interieur, biedt volop ruimte en comfort voor vijf personen en zijn bagageruimte is groot (543 – 1.775 liter). Bovendien heeft de ID.4 een trekgewicht van maximaal 1.000 kg.

De ID.4’s die nog dit jaar worden geleverd, zijn voorzien van een 150 kW/204 pk sterke elektromotor en een 77 kWh-accupakket. Daarmee zijn ze goed voor een actieradius van 501 km** en staan ze garant voor zorgeloos elektrisch rijden. Bij een 125 kW-snellaadpunt volstaat een sessie van slechts 30 minuten voor 320 kilometer aan extra rijplezier.

ID.4 1ST en ID.4 1ST Max

De ID.4 1ST is het eerste model dat nog dit jaar leverbaar wordt. Hij is er vanaf € 47.340*. Zijn standaarduitrusting is zeer omvangrijk, met bijvoorbeeld koplampverlichting LED inclusief grootlichtassistent (Light Assist), 20 inch lichtmetalen velgen, het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Pro’ met 10 inch (25,4 cm) display en spraakbediening (Natural Voice Control), automatische airconditioning (twee zones), verwarming van stuur, voorstoelen en voorruit, 65% getinte zijruiten achter en achterruit en sfeerverlichting (30 kleuren). Dankzij een ingebouwde simkaart, We Connect Start en draadloos App Connect (o.a. Apple Carplay) is de ID.4 1ST 100% connected. Standaard veiligheidsvoorzieningen zijn Lane Assist, Park Distance control, een achteruitrijcamera en de Adaptive Predictive Cruise control.

De ID.4 1ST Max, die leverbaar is vanaf € 56.940*, vult de uitrusting van de 1ST verder aan met 21 inch lichtmetalen velgen, Koplampverlichting LED Matrix (‘IQ. Light’) inclusief dynamische grootlichtassistent (Dynamic Light Assist), 3D LED achterlichten met animatie, een glazen panoramadak, het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Pro’ met 12 inch (30,5 cm) touchscreen, een Head-up Display met ‘Augmented Reality’ en 360 graden-camera (Area View). Ook inbegrepen zijn elektrisch verstelbare Ergo-Active stoelen met massagefunctie, automatische 3-zone airconditioning, een sleutelloos vergrendel- en startsysteem (Keyless Access), een draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones, voetbediening voor de elektrisch bediende achterklep (Easy Open) en adaptieve onderstelregeling (Dynamic Chassis Control). Travel Assist, dat gedeeltelijk autonoom rijden tot 210 km/h mogelijk maakt door slim samenspel van Adaptive Predictive Cruise Control, Lane Assist en Side Assist, draagt bij aan het hoge veiligheidsniveau.

Zorgeloos elektrisch rijplezier

Elke Volkswagen ID.4 wordt standaard geleverd met 8 jaar fabrieksgarantie en 8 jaar garantie op het accupakket. Bovendien is het onderhoud tot 8 jaar*** inbegrepen. Zakelijke klanten die in 2020 een ID.4 1ST of ID.4 1ST Max gaan rijden, profiteren nog van 8% bijtelling gedurende vijf jaar. In 2021 start de levering van de reguliere ID.4-modellen.

– Persbericht