Uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen

Toyota wil zijn geavanceerde veiligheidssystemen voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken. Daarom is de RAV4 standaard uitgerust met Toyota Safety Sense 2 – een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen. Dat bestaat uit een Pre-Collision System (PCS) met voetgangers- en fietsersherkenning, Full-range Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Trace Assist (LTA) , Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

Maximale score

Het Pre-Collision System behaalt de maximale score bij het vermijden van aanrijdingen op lage snelheid in stadsverkeer. En ook bij hogere snelheden presteert het systeem uitstekend, aldus Euro NCAP. Bij het naderen van een langzamer rijdende auto weet het systeem op alle snelheden een ongeluk te vermijden. En bij het naderen van een afremmende of stilstaande auto voorkomt het systeem in de meeste gevallen een aanrijding en beperkt het in de overige gevallen de gevolgen van de impact.

De voetgangers- en fietsersherkenning presteert uitstekend en weet bij alle tests fietsers en voetgangers te ontwijken, bij voetgangers zowel overdag als ’s nachts.

Veiligheid centraal

Het uitstekende testresultaat is het bewijs van Toyota’s toewijding aan verkeersveiligheid. Veiligheid staat bij Toyota centraal bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Door Toyota Safety Sense 2 standaard te leveren, zorgt Toyota ervoor dat actieve veiligheidssystemen voor iedereen bereikbaar zijn en niet alleen leverbaar in dure, luxueuze modellen en uitvoeringen.

De Toyota RAV4 behaalt uitstekende scores in alle categorieën:

– Persbericht

Toyota RAV4