Zeer compleet
Als nieuw topmodel van het Suzuki-modellengamma, krijgt de Suzuki Across een zeer complete standaarduitrusting. Zo beschikt de auto standaard onder meer over LED-verlichting, stoelverwarming voorin en achterin (buitenste zitplaatsen), stuurwielverwarming, geregelde airconditioning, 19 inch lichtmetalen velgen, draadloos laden voor mobiele telefoons en een 9 inch touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto. Ook het Suzuki Safety System Pro, met onder meer Dynamic Radar Cruise Control (DRCC), Road Sign Assist (RSA), Lane Tracing Assist (LTA), Blind Spot Monitor (BSM), Pre‑ System (PCS) en Rear Crossing Traffic Alert (RCTA), is standaard voor de Across.

75 kilometer elektrisch
De nieuwe Suzuki Across beschikt over een zeer geavanceerde Plug‑in Hybrid-aandrijflijn. De basis van deze aandrijflijn bestaat uit een 2,5 liter benzinemotor met 136 kW (185 pk), die wordt bijgestaan door een elektromotor met 134 kW (183 pk) en 270 Nm koppel. Voor de achterwielen is er een 40 kW (55 pk) en 121 Nm sterke elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt maar liefst 225 kW (306 pk) en daarmee kan de Suzuki Across in 6,0 seconden naar 100 km/h sprinten. Ook zijn elektrische range is sterk, want op zijn 18,1 kWh grote lithium ion-accupakket kan de Across 75 kilometer achter elkaar volledig elektrisch afleggen, meer dan voldoende voor het gemiddelde dagelijkse woon-werkverkeer in Europa van ongeveer 50 kilometer. De gemiddelde afstand voor dagelijks woon-werkverkeer in Nederland bedraagt zelfs maar 23 kilometer.

Klaar voor het weekend
Met zijn efficiënte aandrijflijn is de Suzuki Across klaar voor de werkweek, maar met zijn standaard slimme vierwielaandrijving en bodemvrijheid van 190 millimeter is het nieuwe topmodel van Suzuki ook goed voorbereid op een avontuurlijk weekend. Aan boord is meer dan genoeg ruimte voor vijf volwassenen en hun bagage. Door de slimme locatie van het accupakket, blijft de bagageruimte ongewijzigd groot. Zelfs met het standaard reservewiel bedraagt deze 480 liter. Met de achterbank neergeklapt, is dit uit te breiden tot 1.604 liter. Het trekgewicht bedraagt 1.500 kilogram.

Direct te bestellen
De Suzuki Across is vanaf nu direct te bestellen bij de Suzuki-dealer, met een vanafprijs van € 65.000,-. Klanten kunnen kiezen uit zes verschillende exterieurkleuren: White Pearl Crystal Shine, Silver Metallic, Attitude Black Mica, Sensual Red Mica, Gray Metallic en Dark Blue Mica. Eind september zullen de eerste exemplaren van de Across geleverd worden.

– Persbericht

Suzuki Across