Turning Truck Owners Into Happy Campers

Dat is het motto van de nieuwe onderneming uit Haarlem. Park & Pop It is een idee van Mike van Leeuwen en Robbert Uyleman, beiden fanatiek kampeerders én pick-up liefhebbers. Uyleman: “De verkoop van pick-up trucks zit al enige tijd flink in de lift in Nederland. Dat komt vanzelfsprekend door het stoere uiterlijk, het flinke laadvermogen en de fijne rijeigenschappen, maar vooral door de betaalbaarheid als de auto op grijs kenteken gereden kan worden. Dat is voor veel ondernemers best interessant. Ikzelf ben ook eigenaar van een pick-up en droomde er al jaren van om met zo’n Amerikaanse truckcamper te gaan kamperen. Rondkijkend in Europa kon ik niet vinden wat ik wilde hebben. Toen besloot ik ze dus zelf te gaan importeren. En nu staan de eerste Pop-up Truckcampers in onze showroom in Haarlem. Die waren vrij snel verkocht. Nu zijn de volgende alweer onderweg vanuit de VS.”

Home is where you park it!

Wat maakt zo’n truckcamper, buiten zijn Amerikaanse vrijbuiters-imago, nou zo bijzonder? Van Leeuwen: “Truckcampers kunnen vrij eenvoudig in de laadbak van een pick-up truck geplaatst worden – ook in Europese modellen pick-ups – en ze hoeven dus geen eigen kenteken. Op je kampeerplek kun je hem op zijn poten zetten en je auto er onderuit rijden. Handig. Dat kun je met een normale caravan ook, maar met een 4×4 pick-up truck kom je op plekken waar je met een caravan of camper absoluut niet kunt komen. Echt off-road dus! Er is toch niets mooiers dan ‘s morgens wakker worden aan een prachtig meer in Zweden of aan een Loch in Schotland. Hengel uitgooien en zelf je ontbijt vangen. Maar op de camping in Lochem is het ook een echte blikvanger, hoor. Iedereen komt even nieuwsgierig kijken en een praatje maken.”

Overlanding

In Amerika en Canada is de laatste jaren een flinke community ontstaan omtrent off-road kamperen. Daar noemen ze het “overlanding” of “boondocking”. Deze manier van vakantie vieren is sinds de huidige corona-crisis nog populairder geworden. Op Instagram is de hashtag #homeiswhereyouparkit dan ook razend populair geworden laatste jaren. Mensen gaan minder snel in overvolle vliegtuigen en resorts zitten. Kamperen is dé manier van recreëren geworden en dat zal zo blijven. Zelf de vrijheid hebben om uit te maken waar je naartoe gaat. Is het te druk hier, dan rij je gewoon een stuk verder.

Alle gemakken in de achterbak

Wie denkt dat een truckcamper een nogal Spartaanse manier van kamperen is, komt bedrogen uit. In de Rogue truckcamper is een ruim tweepersoonsbed aanwezig, een keuken met gootsteen, tweepits gasstel, een grote koelkast, een watertank met pomp en verwarming. Daarnaast is er een 4 persoons- zithoek, die ook nog om te toveren is tot bed. Aan de buitenzijde is een douche en er is ook nog eens verrassend veel bergruimte in de truckcamper. En dat voor een fractie van de prijs van een conventionele camper.

Wie de truckcampers graag zelf wil bekijken, is van harte welkom bij Park & Pop It in Haarlem.

Park & Pop it