Toyota presenteert de Sport Crossover Concept voor het eerst in Europa. De conceptauto is een voorproefje van een nieuw batterij-elektrisch model dat tegen 2025 onderdeel wordt van het batterij-elektrische modellengamma van Toyota.

  • Europees debuut van Toyota Sport Crossover Concept
  • Nieuw stijlicoon voor gamma batterij-elektrische auto’s van Toyota biedt maximaal comfort en riante binnenruimte in slanke coupé-achtige vorm
  • Europese introductie naar verwachting in 2025

Toyota onthulde het conceptmodel tijdens het Toyota Kenshiki Forum in Brussel. De auto heeft een slank, aerodynamisch silhouet en opvallende coupé-achtige lijnen. Daardoor wordt de Sport Crossover Concept een stijlicoon binnen het gamma batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) van het merk.

Stijlvol alternatief voor SUV’s

De auto is gericht op klanten die een stijlvol alternatief voor SUV’s zoeken. De Sport Crossover Concept biedt maximaal comfort, gecombineerd met de functionaliteit van vijf deuren, royale beenruimte achterin en een grote bagageruimte.

Toyota presenteerde de Sport Crossover Concept voor het eerst op Auto Shanghai, in april van dit jaar. Het model is voor zowel de Chinese als de Europese markt ontwikkeld door BYD Toyota EV Technology Co. Ltd. (BTET) – een joint venture opgericht door Toyota en BYD.

Multitechnoligie-aanpak

Via zijn multitechnologie-aanpak voorziet Toyota een toekomst waarin koolstofneutraliteit wordt bereikt door de praktische introductie van een modellengamma met geavanceerde, alternatieve brandstof- en emissievrije aandrijflijntechnologieën.

Zes BEV-modellen

Toyota is van plan om in Europa tegen 2026 zes BEV-modellen te introduceren. Een gevarieerd modellengamma van geëlektrificeerde auto’s helpt Toyota Motor Europe zijn doel te bereiken om tegen 2035 uitsluitend nog emissievrije modellen aan te bieden en tegen 2040 volledige koolstofneutraliteit te bereiken.