De nieuwe sportieve topuitvoering van de Toyota RAV4 is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. De RAV4 GR SPORT heeft een sportiever afgesteld onderstel en een dynamisch en sportief uiterlijk. Dit najaar staan de eerste exemplaren van de RAV4 GR SPORT in Nederlandse Toyota-showrooms.

  • Sportieve en verfijnde uitstraling met nieuwe GR SPORT-uitvoering voor populaire Toyota RAV4
  • Uiterlijk geïnspireerd op wereldwijde (race)-succes, aangepaste ophanging voor meer betrokken rijbeleving
  • RAV4 GR SPORT is leverbaar als Hybrid en als Plug-in Hybrid met intelligente vierwielaandrijving (AWD-i)
  • Prijzen RAV4 GR SPORT beginnen bij 60.995 euro
  • Vanaf nu te bestellen in Nederland

Na de succesvolle introductie van GR SPORT-uitvoeringen voor andere Toyota-modellen, waaronder de Yaris, Yaris Cross, Corolla, C-HR en Hilux is vanaf nu de RAV4 ook als GR SPORT te bestellen. Net als bij de andere modellen krijgt ook de RAV4 GR SPORT een aantal unieke aanpassingen aan het exterieur. De afstelling van het onderstel is daarnaast ook onder handen genomen. De nieuwe GR SPORT-uitvoering van de RAV4 wordt geleverd als Hybrid en als Plug-in Hybrid en beschikt altijd over AWD-i intelligente vierwielaandrijving.

Sportieve details

Met hoogglans zwarte afwerking voor de wielkastranden, de raamlijsten en de sierlijst onder de achterruit is de RAV4 GR SPORT direct te onderscheiden van andere uitvoeringen. De grille en mistlampbehuizing krijgen het GR-specifieke G-meshpatroon, waarmee de RAV4 GR SPORT een geheel eigen gezicht krijgt. Aan de voorspoiler van de auto is ook direct te zien om welke aandrijflijn het gaat: de Hybrid heeft een donker zilveren voorspoiler, terwijl die van de Plug-in Hybrid in donkergrijs ‘gunmetal grey’ is gespoten. Net als andere GR SPORT-uitvoeringen krijgt ook de RAV4 een subtiele GR-badge op de voor- en achterzijde.

De wielen van de RAV 4 GR SPORT vallen direct op. Het is de eerste Toyota waarbij lichtmetalen wielen worden gebruikt die zijn afgewerkt met een nieuwe ultra-precieze lijnsnijtechniek. De hoogglans zwarte 19 inch wielen hebben een hele fijne helder ‘pinstripe’ die het sterke vijfspaaks design extra benadrukt.

Sportstoelen en grote displays

In het interieur wordt het sportieve thema voortgezet. Met een luxe bekleding met suède-effect en synthetisch leer – allebei diervrije materialen. In de hoofdsteunen van de sportstoelen voorin zitten GR-logo’s verwerkt en een zilveren stiksel zorgt voor het nodige contrast. Dit zilveren stiksel wordt ook toegepast in het stuur en de versnellingspook. Gunmetal details in de portieren en in het stuurwiel maken de sportieve aankleding compleet.

Uiteraard profiteert de RAV4 GR SPORT ook van de modeljaarupdate van de RAV4. Met een multimediasysteem met 10,5-inch high-definition display en aanpasbare 12,3-inch digitaal instrumentarium voor de bestuurder is het bedieningsgemak verder vergroot en oogt het interieur weer moderner. Ook de veiligheids- en rijhulpfuncties zijn up-to-date, met de nieuwste generatie Toyota Safety Sense. Het pakket omvat onder meer het nieuwe Emergency Steering Assist-systeem en het verbeterde Pre-Collision System.

Dynamisch rijgedrag

Het blijft niet alleen bij sportieve looks. De RAV4 GR SPORT krijgt verdere verbeteringen aan de ophanging. Nieuwe, stijvere veren en schokdemperinstellingen geven de RAV4 GR SPORT een nog betere wegligging en bieden een dynamische rijervaring.

Prijzen

De prijzen van de RAV4 GR SPORT beginnen bij 60.995 euro voor de 163 kW / 222 pk sterke RAV4 2.5 Hybrid AWD. Als topuitvoering is de auto zeer rijk uitgerust, met onder meer de bijzondere 19 inch lichtmetalen wielen, elektrische stoelverstelling voor beide voorstoelen, stoelverwarming, stuurwielverwarming, LED-projector koplampen, Blind Spot Monitor met Rear Cross Traffic Alert en een Panoramic View Monitor. Als 225 kW / 306 pk sterke 2.5 Plug-in Hybrid is de RAV4 GR SPORT er vanaf 64.295 euro.

‘s Werelds bestverkochte SUV

De Toyota RAV4 onderscheidt zich als ’s werelds originele recreatieve SUV. De lancering in 1994 zorgde voor wat vandaag de dag een van de meest populaire en zeer competitieve marktsegmenten is. Het blijvende succes van de RAV4 wordt weerspiegeld in de cumulatieve wereldwijde verkoop die in 2020 de grens van 10 miljoen passeerde, terwijl de RAV4 blijft regeren als ’s werelds bestverkochte SUV.

In zijn nieuwste, vijfde generatie, blijft de Toyota RAV4 zijn segment definiëren en biedt hij klanten een ruime keuze aan efficiënte en geëlektrificeerde aandrijflijnen, samen met de optie van Toyota’s elektrische intelligente vierwielaandrijving (AWD-i). Als het eerste model dat gebruikmaakt van Toyota’s wereldwijde GA-K-platform, zorgen het lage zwaartepunt en de hoge carrosseriestijfheid voor aanzienlijk verbeterde handling, comfort en royale binnenruimte voor zowel passagiers als bagage.

Najaar 2023

De nieuwe RAV4 Hybrid GR SPORT en RAV4 Plug-in Hybrid GR SPORT zijn vanaf nu te bestellen. Dit najaar staan de eerste exemplaren in Nederland.