Toyota pakt groots uit op de Japan Mobility Show 2023. De stand van Toyota heeft als thema ‘Let’s Change the Future of Cars – Find Your Future’. Nu geeft Toyota enkele ontwerpdetails vrij van twee batterij-elektrische concept cars die op de show te zien zijn: de FT-3e en de FT-Se. De Japan Mobility Show wordt gehouden van donderdag 26 oktober tot en met zondag 5 november 2023 in het tentoonstellingscomplex Tokyo Big Sight.

 • Concept cars van Toyota zijn een SUV (FT-3e) en een sportief model (FT-Se)
 • Thema van Toyota op autoshow: ‘Let’s Change the Future of Cars – Find Your Future’
 • Japan Mobility Show vindt plaats van 26 oktober tot en met 5 november

De twee concept cars – een SUV (FT-3e) en een sportief model (FT-Se) – belichamen een toekomst waarin elektrificatie, intelligentie en een nieuwe beleving centraal staan. Toyota gelooft dat toekomstige mobiliteit verder gaat dan alleen het aanbieden van puur fysieke transportmiddelen. Het merk transformeert naar een lifestylepartner die nauw aansluit bij de individuele waarden van elke klant. Deze modellen bieden niet alleen de zeer directe bediening en het aantrekkelijke design waar batterij-elektrische auto (BEV’s) om bekendstaan, ze evolueren tot unieke, aantrekkelijke auto’s die gekoesterd zullen worden vanwege hun vele mogelijkheden om een rit te personaliseren en de slimme functies voor het verkrijgen van handige informatie over de lokale omgeving tijdens het rijden.

1. FT-3e

 • De FT-3e is een BEV-concept car die het dagelijkse leven van klanten zal verrijken met nieuwe rijervaringen en gepersonaliseerde diensten, mogelijk gemaakt door innovatieve technologieën.

Design:

 • Het exterieurdesign combineert esthetiek met een geavanceerde styling, waarbij de lijnen en oppervlakken van de carrosserie zo eenvoudig mogelijk zijn gehouden.
 • Grote digitale displays aan de buitenzijde bieden informatie over onder meer de batterijlading, de temperatuur en de luchtkwaliteit in het interieur zodra de bestuurder de auto nadert.

2. FT-Se

 • De FT-Se is een hoogwaardig, batterij-elektrisch model als een mogelijke optie voor een sportauto in een koolstofneutrale samenleving, waarin de expertise wordt toegepast die is opgedaan door Toyota GAZOO Racing.
 • Met het oog op rijgedrag en aerodynamische prestaties deelt de FT-Se belangrijke componenten met de FT-3e. Toyota wil een auto creëren die door middel van software-updates met de bestuurder blijft meegroeien.

Design:

 • Brede en lage proporties, gecombineerd met een slank, geavanceerd silhouet, verminderen de aerodynamische weerstand.
 • De nieuwste generatie cockpit biedt een intuïtieve bediening en een meeslepende rijervaring.
 • Een laag geplaatst instrumentenpaneel biedt een goede zichtbaarheid. Nieuw ontworpen kniesteunen beschermen het lichaam tegen G-krachten tijdens het rijden.