“Samen met de 24 meest vooraanstaande bedrijfswagenmedia van Europa heeft Bestelauto de Hilux uitgebreid getest in Kroatië en dan leer je de auto wel waarderen”, vertelt Arjan Velthoven. De hoofdredacteur van Bestelauto is met name te spreken over de terreinkwaliteiten van de Hilux. “Zelfs in het ruigste terrein staat de auto zijn mannetje. Het is echt een terreintijger.” De competitie was sterk, maar de Hilux overtuigde met de nieuwe aandrijflijn en het verder verbeterde interieur.

Erkenning

“We zijn erg trots op deze prijs. Het is een erkenning van alles waar de Hilux altijd al voor gestaan heeft: kwaliteit, duurzaam, betrouwbaar en natuurlijk de zeer goed off-road capaciteiten”, zegt Edward Dijkhuizen, manager Toyota Professional bij Louwman & Parqui. “Met de uitbreiding van het gamma met de nieuwe extra krachtige 2,8 liter motor is de toepasbaarheid alleen maar verder toegenomen. Veel ondernemers en overheidsorganisaties maken om deze redenen gebruik van de Hilux.”

Legendarische kwaliteit

De krachtige en soepele aandrijflijn, de fijne wegligging en zijn legendarische kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid leverden de Toyota Hilux de hoogste beoordeling op van de onafhankelijke jury. De jury is verder te spreken over de alsmaar toenemende aantrekkingskracht van de Toyota Hilux dankzij zijn tweeledige karakter, namelijk dat hij inzetbaar is voor vrije tijd en voor zakelijk gebruik.

’s Werelds favoriete pick-up

De Toyota Hilux wordt in zes verschillende landen geproduceerd en wordt wereldwijd in maar liefst 180 landen en regio’s verkocht. Met meer dan 18 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd, is het ’s werelds favoriete pick-up

Dakar-winnaar

Toyota introduceerde de eerste generatie Hilux op 21 maart 1968 in Japan. Een jaar later kwam de robuuste pick-up op de Europese markt. Sindsdien is de Hilux uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Toyota-modellen wereldwijd. De Toyota Hilux heeft in zijn bestaan keer op keer zijn onoverwinnelijke karakter bewezen door onder andere de Noordpool, IJslandse vulkanen en Antarctica te trotseren. Ook heeft de Hilux meerdere podiumplaatsen behaald tijdens de Dakar Rally. In 2019 en 2022 won de Hilux deze loodzware rally.

Mis niks van het laatste 4WD Nieuws met een abonnement op 4WD Magazine, bekijk de link en profiteer!