Ten Brinke doet voor Toyota GAZOO Racing mee aan onder meer de Dakar Rally. Eveneens in een Toyota Hilux waarmee hij begin vorig jaar een historische zege behaalde door als eerste Nederlander ooit een etappe te winnen in de categorie Auto. Ook tijdens de komende Dakar Rally in Saoedi-Arabië verschijnt Ten Brinke in een Toyota Hilux aan de start, samen met navigator Tom Colsoul. Speciaal voor het in ontvangst nemen van zijn eigen Hilux, trok Ten Brinke dan ook zijn raceoverall van Toyota GAZOO Racing aan.

“De Hilux is onverwoestbaar en vooral als Challenger sexy om te zien. Een auto waarin je gezien wil worden”

Verlengstuk van Dakar-avontuur

Ten Brinke over zijn nieuwe pick-up: “De Hilux is onverwoestbaar en vooral als Challenger sexy om te zien. Een auto waarin je gezien wil worden. Het is bovendien een verlengstuk van mijn Dakar-avontuur; met de Hilux geef ik aan vierkant achter het product en het merk Toyota te staan. Ik zet de Hilux dan ook in tijdens promotionele activiteiten voor mijn deelname aan Dakar 2020. De voorbereidingen hiervoor lopen volgens plan. Ik sport veel en zit vaak op de ATB. En ook dan komt de Hilux van pas; mijn mountainbike zet ik zo achter in de laadbak.”

Extra comfort

De Toyota Hilux van Bernhard ten Brinke is uitgerust met onder meer zwarte spatbordverbreders, 18-inch lichtmetalen wielen, LED-koplampen en een zwarte roll-overbar. De tonneaucover is uitgevoerd in de oranje carrosseriekleur. Vanbinnen is de Hilux Challenger voorzien van extra comfort in de vorm van automatische airconditioning, stoelverwarming en cruise control. En ook een Toyota Go navigatiesysteem is standaard. Toyota levert zijn pick-up vanaf 18.895 euro, exclusief btw en bpm; de Challenger-uitvoering is leverbaar vanaf 29.490 euro.

– Persbericht