banner

Toyota geeft preview van volledig nieuwe midsize batterij-elektrische SUV

Toyota geeft preview van volledig nieuwe midsize batterij-elektrische SUV

Toyota heeft aangekondigd dat het op de aankomende Shanghai Motor Show een nieuwe middelgrote batterij-elektrische SUV zal onthullen. De volledig elektrisch aangedreven midsize SUV staat op het nieuw ontwikkelde modulaire voertuigplatform e-TNGA dat eenvoudig aangepast kan worden aan verschillende producttypes.

Het basisprincipe van het e-TNGA-voertuigplatform van Toyota is dat een aantal belangrijke componenten onveranderlijk is, terwijl andere componenten juist kunnen variëren. Hierdoor zijn de breedte, lengte, hoogte en wielbasis van het model dat erop gebaseerd is variabel. Het platform is geschikt voor voor-, achter- en vierwielaandrijving en biedt mogelijkheden voor meerdere vormen van geëlektrificeerde aandrijving.

De veelzijdigheid en flexibiliteit van het e-TNGA-voertuigplatform stelt Toyota in staat modellen te ontwikkelen die behalve batterij-elektrisch ook aansprekend zijn om naar te kijken én om mee te rijden.

De Shanghai Motor Show is van 21 tot en met 28 april 2021 toegankelijk voor het publiek. De persdagen vinden voorafgaande aan de show plaats, op 19 en 20 april.

– Persbericht

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X