[vc_row][vc_column][vc_column_text]

  • Toyota bZ Compact SUV Concept demonstreert strak design in combinatie met duurzame materialen voor lage impact
  • Modern interieurontwerp met ingebouwde persoonlijk assistent
  • Nieuw concept voorproefje van volgende stap in bZ-modellenreeks
  • Toyota plant tegen 2026 zes bZ-modellen in Europa

De Toyota bZ Compact SUV Concept is gepositioneerd in het C-SUV-segment, het grootste segment in Europa. De nieuwe, batterij-elektrische SUV illustreert, samen met de eveneens nieuwe C-HR Prologue, de multitech-benadering van Toyota om klanten in staat te stellen hun CO2-uitstoot te verminderen, te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten en duurzaamheid te waarborgen door middel van een uitgebreid productaanbod.

Het conceptmodel is ontworpen als batterij-elektrisch voertuig (BEV), door ED2 het Europese designhuis van Toyota in Zuid-Frankijk. Met de nieuwe ontwerpbenadering ‘clean-vital’ wordt het minimalistische ontwerp gevierd dat past bij een BEV en de vitaliteit van de toekomst. De bZ Compact SUV Concept vertegenwoordigt een auto zonder uitstoot tijdens het rijden, gebruikmakend van duurzame materialen met een lage impact. Daarnaast staat het model garant voor een stijlvolle uitstraling, dynamische prestaties en toonaangevende technologie.

Designtaal: beweging bij stilstand
Het aerodynamische ontwerp van de Toyota bZ Compact SUV Concept versterkt zijn futuristische uitstraling. Met wielen die op de hoeken van de carrosserie zijn geplaatst, krijgt de SUV een agressieve designtaal: hierdoor lijkt het alsof hij beweegt, zelfs als hij stilstaat. De korte overhangen en teruglopende hoeken zorgen ervoor dat hij opvalt als een voertuig met geavanceerde technologie, terwijl een versmald cabineontwerp hem een ​​wendbaar uiterlijk geeft en een lage luchtweerstand.

Milieuvriendelijk interieur
In het interieur wordt de spraakmakende styling doorgetrokken. Met hoogwaardige afwerking en strakke lijnen resulteert dit in een onderscheidend interieur. Het ontwerpteam heeft verschillende milieuvriendelijke details toegevoegd, zoals stoelen gemaakt van plantaardige en gerecyclede materialen, die perfect passen binnen het Beyond Zero-thema van het merk. Een persoonlijk assistent in de auto verbindt de bestuurder en passagiers met het voertuig door middel van geluiden en visuele signalen die door het interieur bewegen en reageren op verzoeken of opdrachten van inzittenden.

Koolstofneutraliteit via meerdere aandrijflijntechnologieën
Met Beyond Zero ziet Toyota een toekomst voor zich waarin koolstofneutraliteit wordt bereikt door de praktische introductie van een productaanbod met geavanceerde, alternatieve brandstof- en emissievrije aandrijflijntechnologieën. Een divers portfolio van geëlektrificeerde producten zal Toyota helpen om de wereldwijde doelstelling van koolstofneutraliteit tegen 2050 te verwezenlijken. Toyota is voornemens om vóór 2026 zes modellen binnen de bZ-modellenreeks op de Europese markt te introduceren. Het eerste model uit de bZ-reeks, de bZ4X, wordt vanaf het tweede kwartaal van 2023 geleverd aan Nederlandse klanten.

Voertuigspecificaties (zoals weergegeven op het Kenshiki Forum 2022):

Lengte 4.538 mm
Hoogte 1.560 mm
Breedte 1.888 mm (excl. buitenspiegels)
Wielen 21-inch

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”35125,35126,35127,35128,35129,35130,35131″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]