In de afgelopen jaren is de populariteit van SUV’s met vierwielaandrijving (4WD) gestaag toegenomen. Veel autofabrikanten zijn begonnen met het produceren van nieuwe modellen die zijn ontworpen om te voldoen aan de vraag van consumenten naar meer ruimte, comfort en off-road mogelijkheden.

Een van de nieuwste modellen op de markt is de Nissan Qashqai 2023, die naar verwachting later dit jaar zal worden uitgebracht. Deze SUV is een van de meest populaire modellen van Nissan en wordt gezien als een van de beste voertuigen in zijn klasse.

De Nissan Qashqai is uitgerust met een krachtige 4WD-systeem, waardoor het voertuig geschikt is voor verschillende soorten terrein. Het interieur van de Qashqai is volledig opnieuw ontworpen, met een nieuwe dashboard lay-out, betere materialen en verbeterde technologie, zoals een 9-inch touchscreen infotainment-systeem.

De 4WD-capaciteiten van de Nissan Qashqai maken hem geschikt voor lichte offroad-activiteiten, zoals het rijden op onverharde paden, door modderige velden en door ondiepe beekjes. Het 4WD-systeem van de Qashqai heeft verschillende rijmodus die zijn ontworpen voor verschillende omstandigheden.

De Auto-modus is geschikt voor dagelijks gebruik en biedt optimale brandstofefficiëntie. De Snow-modus is ontworpen om de tractie te verbeteren op besneeuwde of gladde wegen. De Lock-modus biedt extra tractie op zware ondergronden, zoals diepe modder of los zand.

Met een bodemvrijheid van 200 mm en een korte overhang, kan de Qashqai obstakels gemakkelijk overwinnen en biedt het chassis voldoende bescherming bij offroad-rijden. Bovendien beschikt de auto over een Hill Start Assist-systeem en Hill Descent Control, waardoor hij beter in staat is om steile hellingen op en af te rijden.

Hoewel de Nissan Qashqai niet is ontworpen als een hardcore 4×4, biedt het 4WD-systeem wel voldoende vermogen en tractie om een aantal offroad-uitdagingen aan te gaan. Het is een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele auto voor dagelijks gebruik, maar die ook in staat is om offroad-avonturen aan te gaan.

Naast de Nissan Qashqai zijn er ook andere nieuwe SUV-modellen die zijn uitgerust met 4WD-technologie. De Ford Bronco Sport is bijvoorbeeld een nieuwe toevoeging aan de Ford-familie en heeft een robuuste uitstraling die perfect is voor off-road avonturen. De Ford Bronco Sport is ook uitgerust met een 4WD-systeem, dat verschillende rijmodi biedt voor verschillende soorten terrein.

Een ander nieuw SUV-model met 4WD is de Toyota RAV4 Adventure, die is uitgerust met een dynamisch koppel vectoring-4WD-systeem en is ontworpen voor off-road rijden. De RAV4 Adventure heeft ook een krachtige motor en een ruim interieur, waardoor het een ideale keuze is voor gezinnen die op zoek zijn naar een SUV die geschikt is voor avonturen.

De trend van het produceren van nieuwe SUV-modellen met 4WD zal naar verwachting de komende jaren voortduren. Consumenten zijn op zoek naar voertuigen die meer ruimte en comfort bieden, evenals een betere rijervaring op verschillende soorten terrein. Met de introductie van nieuwe modellen zoals de Nissan Qashqai 2023, Ford Bronco Sport en Toyota RAV4 Adventure, is het duidelijk dat fabrikanten op deze vraag reageren en het aanbod van 4WD-SUV’s blijven uitbreiden.