De Toyota Highlander is ontworpen volgens de filosofie van Toyota New Global Architecture (TNGA) en staat op het lichtgewicht en extra stijve GA-K-voertuigplatform. Dat biedt legio voordelen zoals een hoog comfort, veel (actieve) veiligheid en een hoge mate van rijplezier, mede door het lage zwaartepunt van het platform. Dankzij de efficiënte geëlektrificeerde hybride-aandrijflijn zijn het benzineverbruik en de emissies laag. Toyota rust de Highlander standaard uit met intelligente All-Wheel Drive (AWD-i). De SUV biedt een maximaal trekgewicht van 2.000 kilo en is daardoor ideaal als caravantrekker.
Stijlvol en ruim
De 4,950 mm lange Toyota Highlander staat standaard op 20-inch lichtmetalen wielen en combineert het dynamische en stijlvolle design van een premium SUV met de krachtige en robuuste look van een stoere en veelzijdige 4×4-auto. Het praktische en flexibele 7-persoons interieur biedt een uiterst comfortabele en ruime zitplaats voor alle inzittenden. Doordat de tweede zitrij over een afstand van 180 mm verschuifbaar is, is de derde zitrij gemakkelijk te bereiken en vinden ook twee volwassenen hier een ruime en gerieflijke zitplaats.
Inhoud bagageruimte tot 1.909 liter
De bagageruimte van de Toyota Highlander is met de 3e zitrij neergeklapt 658 liter groot. De achterklep laat zich eenvoudig op afstand bedienen met een voetbeweging onder de auto. Door ook de tweede zitrij neer te klappen, is de bagageruimte uit te breiden tot maar liefst 1.909 liter. Door het hele interieur zijn meerdere opbergruimtes te vinden. Zowel voorin als bij de tweede zitrij bevinden zich USB-aansluitingen.
Apple CarPlay en Android Auto
Toyota rust de Highlander standaard uit met o.a. Apple CarPlay en Android Auto, lederen bekleding, een draadloze oplader voor smartphones en een 11 speaker JBL audiosysteem. De Premium uitvoering heeft daar bovenop standaard o.a. een centraal 12,3-inch multimediasysteem, een Head-up Display, stoelventilatie en een digitale achteruitkijkspiegel die een breder beeld geeft zonder dat de hoofdsteunen en inzittenden achter in de weg zitten.
Krachtige nikkel-metaalbatterij
De vierde generatie hybride aandrijflijn van de Toyota Highlander bestaat uit een 2,5-liter Atkinson-benzinemotor en een elektromotor op de voor- en achteras waarvan de laatste de intelligente 4×4-aandrijving voor zijn rekening neemt. De krachtige nikkel-metaalbatterij bevindt zich onder de tweede zitrij.
Laagste CO2-uitstoot in het segment
Het systeemvermogen bedraagt 179 kW/244 pk. De CO2-uitstoot en het benzineverbruik zijn respectievelijk 146 gr/km (WLTP) en 6,6 l/100 km (WLTP)*. De CO2-uitstoot is hiermee de laagste in het segment.
Vier rijstanden
De bestuurder van de Toyota Highlander kan kiezen uit vier rijstanden: Eco, Normal, Sport en Trail. Dankzij de akoestische voorruit en toepassing van isolatiemateriaal op legio plekken zoals bij het dak, het dashboard, de wielkasten en de vloer is de Highlander bijzonder stil, iets wat de soepele, stille rijeigenschappen van de 7-persoons hybride-SUV alleen maar benadrukt.
Standaard met Toyota Safety Sense 2.5
De Toyota Highlander is dankzij het standaard Toyota Safety Sense uitgerust met onder meer Pre-Collision System (PCS) met actieve stuurassistentie om ongelukken te helpen, dag en nacht voetgangersdetectie en gedurende de dag fietsersdetectie, Full Range Adaptive Cruise Control (ACC), Road Sign Assist (RSA), Lane Trace Assist (LTA), Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).
Meer dan 23 jaar hybride-ervaring
Voor de ontwikkeling van de nieuwe Highlander kon Toyota bouwen op zijn meer dan 23 jaar ervaring met de ontwikkeling en productie van zelfopladende hybridetechnologie. Vandaag de dag heeft Toyota Motor Corporation wereldwijd al ruim 15 miljoen hybride-auto’s verkocht waaronder ruim 2,8 miljoen stuks in Europa. Het hybride-aanbod in Nederland telt momenteel negen modellen waaronder de Yaris Hybrid, Corolla Hybrid, Toyota C-HR Hybrid en RAV4 Hybrid. De Toyota Highlander staat begin 2021 bij de Nederlandse Toyota dealers.
* Voorlopige cijfers onder voorbehoud van definitieve homologatie