Behalve de naam heeft deze Crosstrek Desert Racer niets gemeen met welke andere Subaru dan ook, of het zou in de basis de motor moeten zijn. Want dat is een gekietelde 2.5 liter boxermotor zonder turbo, gebouwd door Quirt Crawford van Crawford Performance, die 300 pk levert.

Crawford; ‘Subaru is altijd heel succesvol geweest in rallies en ik wilde onder andere laten zien, wat er mogelijk is met een motor zonder turbo voor de ‘Unlimited klasse’ van de Baja. Ik ben tot nu toe blij met de resultaten en ik hoop in de Baja te kunnen laten zien, wat we hebben gedaan’.

Overigens is het niet de eerste keer, dat een Subaru aan een Baja meedoet. In 2017 debuteerde de Subaru Crosstrek Desert Racer en werd een jaar later in de Baja tweede in zijn klasse. In datzelfde jaar nog won de Crosstrek de klasse 5 Unlimited in de 550 mijl van Las Vegas naar Reno. Na de Baja 500 nemen de Grabowski Brothers Racing de Crosstrek in augustus mee naar de Las Vegas Reno race. Daarna is in november de beurt aan de Baja 1000.

Subaru Crosstrek Desert Racer Subaru Crosstrek Desert Racer