De studenten moesten vele aanpassingen doen aan het voertuig om deze rally-klaar te maken, denk hierbij aan: bodemvrijheid, beschermplaten, interieur, navigatie, reserve-onderdelen, etc.

Voor het team waren vijf studenten geselecteerd om mee te gaan naar de rally. Iedereen in het team had de taak ‘monteur rally-auto’. Daarnaast hadden ze ook nog andere verantwoordelijkheden, zoals media, elektro, onderdelen service-vrachtwagen en navigator in de rallyauto.

Tijdens de zware rally in de woestijn heeft het team veel meegemaakt, maar het einddoel is behaald: met het hele team onder de finishboog staan!! Het TT-Instituut rallyteam is op een 24ste plek geëindigd in het algemeen klassement. Dit goede resultaat smaakt naar meer. De auto wordt in de werkplaats van het TT-Instituut doorontwikkeld. Bovendien zullen verschillende testen met de rally-auto worden gereden, onder andere tijdens het NK Baja Borger. Het uiteindelijke doel is om in 2019 weer goed voorbereid te zijn voor de Morocco Desert Challenge!

TT-Instituut TT-Instituut