banner

Studenten TT-Instituut finishen in Morocco Desert Challenge

Studenten TT-Instituut finishen in Morocco Desert Challenge

De studenten van het TT-Instituut zijn in september 2017 begonnen om een standaard 4×4 terreinauto om te bouwen naar een volwaardige rally-auto. Het doel van dit project was om in 2018 deel te nemen aan de Morocco Desert Challenge. Deze rally bestaat uit acht racedagen met een totale lengte van 2400 kilometer.

De studenten moesten vele aanpassingen doen aan het voertuig om deze rally-klaar te maken, denk hierbij aan: bodemvrijheid, beschermplaten, interieur, navigatie, reserve-onderdelen, etc.

Voor het team waren vijf studenten geselecteerd om mee te gaan naar de rally. Iedereen in het team had de taak ‘monteur rally-auto’. Daarnaast hadden ze ook nog andere verantwoordelijkheden, zoals media, elektro, onderdelen service-vrachtwagen en navigator in de rallyauto.

Tijdens de zware rally in de woestijn heeft het team veel meegemaakt, maar het einddoel is behaald: met het hele team onder de finishboog staan!! Het TT-Instituut rallyteam is op een 24ste plek geëindigd in het algemeen klassement. Dit goede resultaat smaakt naar meer. De auto wordt in de werkplaats van het TT-Instituut doorontwikkeld. Bovendien zullen verschillende testen met de rally-auto worden gereden, onder andere tijdens het NK Baja Borger. Het uiteindelijke doel is om in 2019 weer goed voorbereid te zijn voor de Morocco Desert Challenge!

TT-Instituut TT-Instituut

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos