Op 29 december 2020 vond er in midden-Kroatië een zware aardbeving plaats. De aandacht die de media normaal aan dit soort rampen geven, werd al snel overschaduwd door de COVID-19 crisis. Ook nu zien we iets dergelijks weer gebeuren, nu veel aandacht naar de Oekraïne gaat. Onze stichting vindt, dat wij juist daarom de mensen in Kroatië niet mogen vergeten.

Wij zijn in 2021 en in 2022 in het gebied geweest en hebben gezien, dat mensen nog steeds in containers leven, gebouwen nog zwaar beschadigd zijn en van wederopbouw nog nauwelijks sprake is. Daarom zijn wij eind 2021 samen met de stichting Dobro Dobrim ter plaatse begonnen met een project. We hebben een complete schapenstal kunnen bouwen, waardoor de boer verder kon met zijn leven.

Op het komende hulptransport, dat gepland is van 24 september t/m 2 oktober, gaan we voor de winter voor een boer wederom een houten schapenstal van 4×12 m bouwen. De bouw van zo’n stal is door handige vrijwilligers en zeker in samenwerking met handige vakmensen van stichting Dobro Dobrim prima te realiseren. Als we aankomen, is de fundering gereed en gaan wij houten balken in kruisverband monteren. De wanden zijn doorgaans van houten planken gemaakt. Deze bouwwijze is aardbevingsbestendig en eenvoudig te realiseren. 

Wij slapen en verblijven in een plaatselijke Bed en Breakfast en ondersteunen hiermee lokale mensen. Mogelijk wordt er één dag vrij gemaakt om voedsel en medicijnen via prachtige off-road wegen bij mensen hoog in de bergen te bezorgen. Wij hebben afgelopen jaar gemerkt, dat geen enkele 4×4 rijder dit een probleem vindt!

Ben je geïnteresseerd? Wil je meer weten? Wordt je enthousiast? 

Durf jij en wil je mee?

Bel, app, mail, of kom gewoon langs! Wij willen je van alles vertellen.

https://stichting4wdcare.nl/ja-durf-mee-gaan/

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine (editie 9-2022). Te bestellen via deze link.

Mis niks met een abonnement op 4WD Magazine.