INGESTUURD | De karavaan bestaat uit goede tweedehands auto’s die in Gambia per opbod worden verkocht op een speciaal daarvoor georganiseerde veiling.                                                                  Goede auto’s omdat we géén troep willen verkopen aan een land wat toch al zo arm is!
In de auto’s worden zoveel mogelijk hulpgoederen, zoals kleding, schoolspullen en medische materialen meegenomen. Ook voor projecten in de te doorkruisen landen Mauritanië en Senegal.

Voor de deelnemers, bestuurders en inzittenden, is het een sterk op de praktijk gerichte bijdrage aan de ontwikkeling van een land, in dit geval Gambia. Het project is ook een uitgelezen kans voor Rotaryclubs om samen te werken en om zich publiekelijk te manifesteren.

Er worden al vele jaren diverse autotochten naar Banjul gemaakt. Deze vertrekken vanuit Amsterdam en Antwerpen. In deze karavanen rijden allemaal mensen mee die gaan voor het goede doel en het avontuur. Zo ook Tineke en Wim-Arie die de tocht al meerdere malen maakten.

Deelname staat open voor alle Rotaryclubs maar natuurlijk is iedereen die zich in wil zetten voor het goede doel welkom.

De opbrengst is voor Stichting Scholenplan Gambia. (SSG) Deze stichting is al jaren actief in Gambia, begonnen met het bouwen van schooltjes, en zet zich nu in voor meisjes, omdat die sowieso een achterstand hebben t.o.v. jongens. Nu ligt de nadruk op het ‘Excellent Student Program’  Goede studentes worden in staat gesteld om door te studeren en ieder jaar mogen er twee naar de universiteit. Maar daar is geld voor nodig, heel veel geld!

Door het naar school laten gaan van kinderen, het betalen van de vervolgstudies van meisjes  hopen wij het leven van deze meisjes en hun families te verbeteren.
De basis van een beter leven begint vaak bij onderwijs, is inmiddels al jaren onze overtuiging.

Als is er maar één persoon in de familie is die werk heeft, dan is er meer te eten, kan de dokter betaald worden en de armoede iets worden verbeterd.

Daar staat Stichting Scholenplan voor en daarom ondersteunt de Rotary Challenge stichting Scholenplan Gambia.

Maar dit jaar rijden er ook 4 auto’s mee voor stichting Rescue Baby Gambia.

Want verbijsterd over hoe slecht de gezondheidszorg rondom bevallingen in Gambia is geregeld, is het initiatief ontstaan om Rescue Baby Gambia op te richten. Daadwerkelijk onder eigen ogen een baby zien sterven door gebrek aan de nodige hulpmiddelen, dat blijft de rest van je leven op je netvlies staan!

Stichting Rescue Baby Gambia ondersteunt daarom inmiddels al bijna 10 jaar de verlos / kraamkliniek van het Essau Districts Hospital in Gambia. Met medische hulpmiddelen maar ook met ondersteuning van verpleegkundigen en artsen.

Maar dat kunnen ze niet alleen, ook dat kost héél geld en daarom mogen zij de opbrengst van de vier auto’s behouden voor Rescue Baby Gambia.