banner

Rij-indruk Range Rover Velar

Rij-indruk Range Rover Velar

In 1967 kwam het eerste prototype van de Range Rover gereed, maar het zou nog tot half 1970 duren, voordat de auto aan de pers werd geïntroduceerd. Deze allereerste luxe SUV moest in eerste instantie geheim blijven.

De bouwers van de auto besloten om de letters Range Rover van de motorkap te halen en te vervangen door Velar (van V Eight LandRover), dit om pottenkijkers op het verkeerde been te zetten. Vijftig jaar later draagt de laatste telg uit de immer uitdijende Range Rover familie de naam Velar met verve en de Range Rover Velar kan op z’n minst een schoonheid in design worden genoemd. Wij mochten de Velar een paar dagen van de importeur meenemen…

De Velar is in een druk segment gepositioneerd. Concurrenten zijn onder andere de Audi Q5, de M-B GLC en de Volvo XC60. Toen we deze nieuwe Range Rover telg te zien kregen, hadden we het gevoel, dat de auto groter oogde, dan ie in werkelijkheid is. Dankzij de uitgestrekte lijn van de auto en de lage ramen en dak geeft deze SUV een groter gevoel. Het dak van de Velar is zwart en dat maakt de auto visueel nog wat langer; het staat ‘m sowieso erg goed.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Range Rover Velar

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

X